SON DAKİKA

KAYMAKAMLIKTA 'GURBETÇİ MASASI' OLUŞTURULDU

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, kaymakamlık binasında gurbetçilerin kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilmesi, danışmanlık hizmeti alabilmeleri için "Gurbetçi Masası" oluşturduklarını bildirdi. 04 Aralık, 2013 11:08 Güncelleme: 04 Aralık, 2013 11:08 KAYMAKAMLIKTA 'GURBETÇİ MASASI' OLUŞTURULDU

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, kaymakamlık binasında gurbetçilerin kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilmesi, danışmanlık hizmeti alabilmeleri için "Gurbetçi Masası" oluşturduklarını bildirdi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay,  yaptığı açıklamada, Zonguldak Valiliği'nin, ilçelerde gurbetçi masası oluşturulması yönündeki kararının ardından Ereğli Kaymakamlık binasında gerekli alt yapının hazırlandığını belirterek, gurbetçilere kaymakamlığın birinci katında hizmet verilmeye başladığını söyledi.

Almanya Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karakulak da, Türkiye'de ilk kez bir uygulamayı Zonguldak'ta hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Ereğli ilçemizde birim oluşturuldu ve hizmete başladı. Binlerce gurbetçimiz Zonguldak'ta kamu kurum ve kuruluşlarında işlemlerinin yanı sıra danışmanlık hizmetini alabilecekler. Son derece mutluyuz" diye konuştu.

Yorum Ekle