SON DAKİKA

KAYMAKAM, EĞİTİM YATIRIMLARINI ANLATTI

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim ÇAY, Kdz.Ereğli’de şu anda, 15 tane yeni okul yapıldığına dair açıklamalarda bulundu. 03 Ocak, 2014 17:21 Güncelleme: 03 Ocak, 2014 17:21 KAYMAKAM, EĞİTİM YATIRIMLARINI ANLATTI
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim ÇAY, “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” yarışmasında Türkiye derecesi yapan okulların kendisini ziyareti sırasında gazetecilere ilçedeki eğitim-öğretim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇAY  yaptığı açıklamada,  devlet olarak eğitim öğretime    büyük önem verildiğinin altını çizerek,  “Özellikle ilçemizde 2013 yılında programa alınıp, 11 tane okulumuz yapılacak diyorduk. Şuanda okullarla ilgili de alt yapıyı oluşturacağız ki başarılarımız artarak devam edecek. Bu sene 24 derslikli Kepez İlköğretim Okulu bitti. Fen Lisesi inşaatı devam ediyor,  bu sene orayı da teslim alacağız.

Yine bunun yanında Çiğdemli’de 8 derslikli ilkokul ihalesi vardı. Bu okulunda ihalesi yapıldı, sözleşmesi yapılıyor. Kurtlar’da 8 derslikli bir ilkokul programa alınmıştı onun da sözleşmesi yapıldı. Kızılcapınar’da 8 derslikli bir okulumuz programdaydı onun da sözleşmesi yapıldı. Bunun yanında Ören’de 16 derslikli Ortaokul programa alınmıştı, ihale ve sözleşmesi yapıldı inşaata başlanacak. Kızılca Köyü’nde gene 16 derslikli Ortaokulumuz planlanmıştı, ihalesi ve sözleşmesi yapıldı, kısa zamanda inşaata başlanacak.” dedi.

İlçede yaşayan hayırsever vatandaşların da okul yaptırma konusunda devletle işbirliği içinde olarak çok duyarlı davrandığını ifade eden ÇAY şöyle konuştu:

“HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“Kavaklık Mahallesi’ne  hayırseverlerimizin desteği ile İmam Hatip Ortaokulu yapılacak Bu Okulun .24 dersliğini devlet, 8 dersliğini ise hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılacak. Şuanda projesi bitti, maliyet çalışmaları devam ediyor.  Birkaç gün içinde bu okul ihaleye çıkacak.  yarın ihaleye çıkacak.
Bunun yanı sıra Kdz.Ereğli’ye yine bir hayırsever vatandaşın ve devletin katkısıyla beraber anaokulu inşaatına başlanacak. Ormanlı’da 24 derslikli bir Ortaokul için şuanda çalışmalar devam etmekte, ihalesi 3 Ocak Cumma(bugün) günü yapılacak. Yine bunun yanında Kırmancı’da 24 derslikli bir okulumuz var burası da ihale aşamasında şuanda. Nurdan Oğuz ve Ahmet Orhan Oğuz 24 derslikli bir ilkokul yaptıracak. Yine hayırsever vatandaşlarımız tarafından 24 derslikli ilkokul yapılacak. Bunun da maliyet çalışmaları devam ediyor. Arsa ile ilgili belediye tarafından çalışmalar sürüyordu o bitti. Şuanda herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Yine hayırsever bir vatandaş ve devlet işbirliği ile 32 derslikli bir Spor Lisesi yapılacak, onu teklif ettik. Bir de 32 derslikli Turizm ve Otelcilik Lisesi yapılacak. Tabi bu iki Lise Bakanlığın yatırım programına alınacak. Yatırımı programına alındıktan sonra belli bir oranı hayırsever vatandaşlarımızı tarafından karşılanmak şartıyla bu okullar yapılacak.

Dolayısıyla ilçemizde 15 tane okul yapılmış olacak. Ben bundan dolayı da emeği geçenlere başta Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Alt yapıyı oluşturduktan sonra başarılamayacak bir iş yoktur.”dedi
Yorum Ekle