SON DAKİKA

KARTAL'DAN YOLSUZLUK AÇIKLAMASI

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, "Devletin tepesinde büyük bir çekişme ve tepişme var" dedi. 27 Aralık, 2013 16:55 Güncelleme: 27 Aralık, 2013 16:55 KARTAL'DAN YOLSUZLUK AÇIKLAMASI
CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,  parti binasında düzenlediği basın açıklamasında, bazı bakanların istifasıyla sonuçlanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu olduğunu belirtti.

Kartal, konuya ilişkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yönelttiği soruları kamuoyu ile paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenlediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi, yaklaşık bir haftadan bu yana Türkiye, Cumhuriyet tarihimin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla çalkalanıyor. Bu operasyon bir tarafta hükumet sıralarında bakanların istifalarına neden olurken, diğer tarafta da emniyet ve yargı da da derin çekişme ve sürtüşmelere neden oluyor. Deyim yerindeyse devletin tepesinde büyük bir çekişme ve tepişme var.

Bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonları karşısında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan'a 16 tane yazılı soru yöneltmiş bulunuyor. Sayın Genel Başkanımız bu 16 soruyu bulunduğumuz bölgelerde basın ve kamuoyuyla paylaşmamızı istedi. Biz de bunun gereği olarak bu 16 soruyu sizlerle paylaşıyorum."

"KUL HAKKI YEMEDİM DİYEBİLİR MİSİN?"

Kartal, yaptığı ön açıklamanın ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sorularını okuyarak özetle şunları kaydetti:

"Ahlakı içselleştirmediğiniz ve ahlaksızlığı olağan bir şeymiş gibi topluma kabul ettirmeye çalıştığınız için mi Sayıştay Raporları TBMM' ye gelmedi?

Ucu sana, bakanlarına ve bakanlarının çocuklarına dokunan yolsuzlukların, rüşvetin hesabı sorulmasın diye mi Sayıştay raporları Meclis'e gelmesin diye özel düzenleme yaptırdınız?

Defalarca, "Sayın Başbakan çık şu kürsüye, ben kul hakkı yemedim de" diye çağrı yaptım. Kul hakkı yemedim diyebildin mi?

Sayın Başbakan, rüşveti, yolsuzluğu kara para aklamayı gözlerden gizlemek, hesap sorulmasını engellemek için başlatılan operasyon tuzak diyorsun, çete diyorsun, ine girmekten, el, kol kırmaktan bahsediyorsun, peki, sen 11 yıldan beri Başbakan değil misin? Senin Hükümetin 11 yıldan beri bu devleti yönetmiyor mu? Ucu sana dokununca mı çete aklına geldi? Bütün istihbarat örgütleri, bürokrasi emrinde, nasıl olurda 11 yıldır çetenin farkına varmadın?"
Yorum Ekle