SON DAKİKA

Kardan deve yaptı

Kardan deve yaptı 03 Şubat, 2023 13:37 Güncelleme: 03 Şubat, 2023 13:37 Kardan deve yaptı

Karadeniz Ereğli'de, işçi emeklisi Erol Uzuner, kış aylarında kardan figürlerine bir yenisini daha ekledi.

Uzuner, İlçeye bağlı Korubaşı Mahallesi TOKİ evleri civarındaki ikametinin yanında bulunan seranın kenarlarında biriken kardan “Çift hörgüçlü deve” figürü yaptığını bildirdi.

İlçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından emekli olmasının ardından, kendine ait arazide çeşitli sebze ve meyve yetiştiriciliği ile uğraştığını anlatan Uzuner, kar yağışlarından sonra ise hobi olarak kardan çeşitli figürler yaptığını hatırlattı.

Uzuner, bugüne kadar kardan balık, tavşan, timsah, kuzu, yılar, fil, kaplumbağa, horoz gibi çok sayıda hayvan figürlerinin yanı sıra, klasik araç tiplemeleri de yaptığını anlatarak, şöyle dedi:

“Bu yıl henüz bölgemizde çok fazla kar yağışı olmadı. Önceki gün kısa süreli yağdığında da mahallemizin yüksek kesimde kalması vesilesiyle bir miktar kar birikintisi oluştu. Özellikle kendimize ait seramızın kenarlarında biriken kardan bu kez çift hörgüçlü minyatür deve yapmak istedim. Ancak kar miktarı yeterli olmadığından figürümüz oldukça küçük oldu. Olası yoğun kar yağışları ardından yeni figürler yapmayı düşünüyorum. Çünkü bu tür çalışmalarım, özellikle mahallemizdeki çocukların çok hoşuna gidiyor”

 

Yorum Ekle