SON DAKİKA

KARAYA OTURAN GEMİ KURTARILAMIYOR

Ereğli'de karaya oturan kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak yapılan çalışmalarda sonuca ulaşılamadı. 15 Aralık, 2013 10:15 Güncelleme: 15 Aralık, 2013 10:15 KARAYA OTURAN GEMİ KURTARILAMIYOR

Ereğli'de karaya oturan kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak yapılan çalışmalarda sonuca ulaşılamadı.

Romanya'dan ERDEMİR'e hurda getiren ve limana sığındıktan sonra karaya oturan 2319 grostonluk, 3468 DWT’luk, 100 metre uzunluğundaki Tanzanya bandıralı, 'CROATIA ZANZIBAR' isimli kuru yük gemisini kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

8 Aralık gecesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na getirdiği demir hurdasını boşalttıktan sonra çıkış yapan ancak, olumsuz hava koşulları nedeniyle liman içinde yüksek dalgaların da etkisiyle tarama (sürüklenme) yaparak sahil kısmında karaya oturan gemi, özel römorkörle çekilmeye çalışılıyor. Dalgıçlar tarafından geminin çekilecek olan bölümün kumunun boşaltılma çalışmasının ardından gemiyi çekme işlemine geçildi.

Bugüne kadar yaklaşık 100 bin dolar masrafın yapıldığı kurtarma çalışması gece saatlerine kadar devam etse de sonuca ulaşılamadı. Ekiplerin çalışmayı bıraktığı ve sabah saatlerinden itibaren yeniden dalgıçların dalış yapacağı ve geminin altındaki kumun boşaltılmasına devam edileceği öğrenildi.

Yorum Ekle