SON DAKİKA

KANTAR KALKTI AQUA PARK YAPILACAK

Ereğli Belediyesi Ereğli-İstanbul arası karayolunun 10. Kilometresinde bulunan kantarı kaçak olduğu gerekçesiyle mühürleyerek kapattı. Posbıyık, kantarın mahkeme kararıyla kapatıldığını açıkladı. 18 Aralık, 2013 12:50 Güncelleme: 18 Aralık, 2013 12:50 KANTAR KALKTI AQUA PARK YAPILACAK

Ereğli Belediyesi Ereğli-İstanbul arası karayolunun 10. Kilometresinde bulunan kantarı kaçak olduğu gerekçesiyle mühürleyerek kapattı. Posbıyık, kantarın mahkeme kararıyla kapatıldığını açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şoför esnafının yoğun şikâyetlerine neden olan karayollarına ait kantarı kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlediklerini ve mahkeme kararıyla da kapatılması kararı verildiğini ifade etti.

Posbıyık, Kantar alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, mevcut alanı plaj ve aqua park olarak düzenlemek istediklerini belirtti. Kantarın bulunduğu yaklaşık 15 dönüm arazinin plaj tesisi ve aqua park alanı olarak imarda planlandığını belirten Posbıyık, arazinin kendilerine devredilmesinin ardından burada çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Kantarın bulunduğu alana belediye ekipleri tarafından “Kdz. Ereğli Belediyesi’nin açtığı dava neticesinde bu bölgeden kantar tesisi kaldırılmıştır. Bu bölge Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından plaj tesisi ve aqua park alanı olarak düzenlenecektir” yazılı büyük bir tabela asıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Posbıyık şoför esnafının kantardan dolayı çektiği sıkıntıları dile getirerek “İçinde bulunduğumuz bölge, Kdz. Ereğli sınırları içerisinde olan bir bölge. Burada tek yönlü kantar uygulaması başladı. Ereğli'ye gidiş istikametinde kantar yok, serbest. Ama Ereğli'den, Alaplı'ya giden yol üzerinde kantar var. Bu kantar yüzünden Ereğli ve Alaplı Şoförler Odası'na bağlı kamyon ve şoförler büyük eziyet çekiyorlardı. Öyle olaylar oluyordu ki, Ereğli'de ticaret yapan Alaplılı vatandaş doblosunun arkasına iki kasa domates koyduğunda kantara girmek zorundaydı. Domates de ticari malzeme sayıldığı için bin 500 lira cezalar alıyordu. Bu büyük bir haksızlıktı” dedi.

“HATA YAPAN DEVLET BİRİMİ İSE MÜHÜR VURULUR”

Sorunun aslen birinci derecede belediyenin sorunu olmadığını ancak kamyoncu esnafının sıkıntılarını gördükleri için böyle bir uygulama yaptıklarını dile getiren Posbıyık sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Şoförlerimizin çektiği sıkıntıları çok yakından gördüğümüz için Belediye Meclis üyelerimizle bir karar aldık ve bu sıkıntının ortadan kalması için bir hareket yapmamız gerekir dedik. Bu esnada 2. kantar için hazırlık yaptılar. Beton bir zemin hazırladılar. Bir tane yetmediği gibi ikincisini hazırlamaya başladılar. Bizler de o tarihte kantarı mühürlemeye karar verdik. Ancak değişik yerlerden ikazlar aldık. ‘Devleti mühürleyemezsin. Sıkıntıya girersin. Başın belaya girer diye’ uyarılar aldık.  Hukukun üstünlüğünde hata yapan eğer devlet birimi ise devlet birimine de mühür vurulur. Biz de bu konuya ilişkin encümen kararı alarak kantarı mühürledik. Akabinde mahkemeye başvurarak bu bölgeden kantarın kaldırılması talebinde bulunduk. Çünkü bu alan 15 bin metre karelik bir alandır. Maliye hazinesine aittir ve belediye plajı olarak imar planına işlenmiştir. İdari mahkeme lehimize karar verdi. 10 gün önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü'nden yazı aldık. Bölge Müdür Vekili ‘Bölgeyi boşaltacağız, Maliye hazinesine geri iade edeceğiz’ dediler. ‘Ancak mühürlediğiniz kulübelerde eşyalarımız var. Mührün sökülerek eşyaların bize verilmesi’ şeklinde bir talepte bulundular. 3-4 günden beri kantarın parçalarını söktüler. Direkleri söküp taşıdılar, tüm malzemelerini aldılar

“BURASI PLAJ TESİSİ VE AQUA PARK OLACAK”

Bizde maliye hazinesine, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne müracaat ettik.  Burası, 15 bin metre kare alan plaj alanıdır. Buranın plaj yapılmak üzere tarafımıza tahsisinin yapılmasını talep ettik. Devir işlemleri bittikten sonra burayı bir aqua park yapmak istiyoruz. Özellikle gençlerimizin zaman geçireceği, kışın da kullanılabilecek, bazı kapalı mekanların da bulunduğu bir plaj tesisi, aqua park olarak burayı Ereğli'ye kazandırmak istiyoruz. Bütün meclis üyesi arkadaşlar bunun üzerinde şevkle çalışmaya başladılar. Devir işlemi yapıldıktan sonra yapım işlerine hızla başlayacağız.”

“KIZ YETİŞTİRME YURDU ARSASI TOKİ’DEN GERİ ALINDI

Posbıyık ayrıca Ereğli’de Kız Yetiştirme Yurdu’nun bulunduğu arazinin TOKİ’ye 5,5 milyon TL’ye satıldığını, buna yaptıkları itirazında haklı bulunarak satışı iptal ettirdiklerini söyledi. Posbıyık kız yetiştirme yurdu arazisiyle ilgili olarak şunları söyledi; “Kız yetiştirme yurdunu zamanında rahmetli Dr. Dündar Güçeri’nin zamanında Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verilmiş yetiştirme yurdu olarak. Ama orayı Sosyal Güvenlik Müdürlüğü almış. Oradan da TOKİ 5 buçuk trilyon liraya almış. Şerh olmadığı için rahat hareket ediyorlardı. Ama mahkemeye başvurdum. Mahkemede meclis kararlarını mahkemeye sunduk. Çünkü orda yetiştirme yurdu olarak belediyeye geri verilsin diye ibarelerden çıkış yapılarak orada da mahkemeyi kazandık ve yetiştirme yurdu alanında şu anda belediyeye geçmiş durumda. Orada kız öğrencilerimiz yurt olarak kullanıldığı takdirde belediyemiz oraya elini sürmeyecektir. Çocuklarımız rahat etsin yetiştirme yurdunda yaşayan çocuklarımız rahat etsin diye ancak oradan yetiştirme yurdu kaldırılıp bazı emeller vardı. Artık böyle bir şey yapamayacaklar. Çünkü idari mahkemeyi kazandık.”

Yorum Ekle