SON DAKİKA

Jandarma, hırsızlık suçuna karışan çeteyi çökertti..

Jandarma, hırsızlık suçuna karışan çeteyi çökertti.. 15 Mayıs, 2023 17:05 Güncelleme: 15 Mayıs, 2023 17:05 Jandarma, hırsızlık suçuna karışan çeteyi çökertti..

  Karadeniz Ereğli İlçesinde 2 gün önce meydana gelen hırsızlık olayının failleri Jandarma ekiplerinin hassas çalışmaları sonuncunda 1 günde yakalandı.

Karadeniz Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Kızılca Jandarma Karakolu ekiplerince teknik takiple 12 ayrı hırsızlık suçuna karışan çete çökertildi.

İddiaya göre, ilk olarak Kaymaklar Köyünde 4 ayrı evden 3 adet kesim motoru, 1 adet tırpan motoru, 1 adet havalı tüfek, 1 adet pompalı tüfek ve 1 adet otomatik pompalı tüfek hırsızlığını yaptıktan sonra yakalanan G.B. ve İ.D. verdiği ifadelerinde çaldığı malzemeleri T.A.’dan satın aldıklarını söylediler.

Jandarma ekipleri bunun üzerine T.A.’nın evinde yaptıkları aramanın üzerine bu evden ise 4 adet uyuşturucu içme aparatı, 1 adet kasatura bıçak, 2 adet televizyon ve 17 adet fişek ele geçirdi. Bu olayın devamını araştıran Jandarma ekipleri çetenin ilçeye bağlı, Kaymaklar Köyü, Sofular Köyü, Ketenciler Köyü, Kızılca Köyü, Emirali Köyü ve son olarak Kaymaklar Köyünden toplam 5 evden hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Toplam 10 olayla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde G.B., İ.D. ve T.A. gözaltına alındı. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen diğer çete üyeleri O.T. ve Y.H. yapılan teknik takip sonucu Ereğli Merkezde gözaltına alındı. Öte yandan çetenin Emniyette de 2 ayrı hırsızlık dosyası olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle