SON DAKİKA

İŞSİZLİĞE KARŞI TABUTLU EYLEM

Zonguldak'ta geçici işe alınmamasına tepki gösteren bir kişi, omzunda tabut taşıyarak protesto gösterisi yaptı. 26 Aralık, 2013 08:06 Güncelleme: 26 Aralık, 2013 08:06 İŞSİZLİĞE KARŞI TABUTLU EYLEM

Zonguldak'ta geçici işe alınmamasına tepki gösteren bir kişi, omzunda tabut taşıyarak protesto gösterisi yaptı.

Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde ikamet eden 1 çocuk babası Zeki Gülser(44), Çatalağzı Belediyesi'nde 4 yıl geçici işçi statüsünde çalıştıktan sonra 2011'de iş akdi sonlandırıldı. Yeniden işe alınması için çeşitli eylemler yapan Gülser, sesini duyurmak için ilginç bir eyleme imza attı. Zonguldak merkez ilçede omzunda tabutla dolaşan Gülser, vatandaşların şaşkın bakışları arasında eylem gerçekleştirdi. Gülser, "İlk yıllarda belediyede geçici statüde çalıştım. Sonra çay ocağına aldı, en sonunda da bir daha işe almadı. 2 yıl maaş davası açtım, ret çıktı. Ondan sonra 2007’de kalp krizi geçirdim. Mahkeme bittikten sonra içime atmaktan mide kanaması geçirdim. Bir insan kaç kere ölür? Yetmez mi? Ben de kendi tabutumu taşıyarak eylem yapıyorum." dedi.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında madenci anıtına gelen Gülser, omzundaki tabutu anıtın önüne koydu. Burada gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Gülser, şunları söyledi: "Mağdur olan insanlara el uzatsınlar. Böyle bir şey var mıdır? Ben seçiyorum benim karşıma geçiyor. Benim vergilerimle maaş alıyor, benim hakkımı gasp ediyor. Sayın Başbakanımız herkes haddini bilecek diyor. Evet, herkes görevini yapacak. Ailem eve ekmek getir, hakkın var niye iş vermiyorlar diyor. Benim çocuğum birinci sınıfa gidiyor. Beni bu duruma düşürenler utansın. Ne hakları var beni mağdur etmeye?"

Bazı vatandaşlar Gülser’e alkışlarla destek verdi.

Yorum Ekle