SON DAKİKA

İŞCİ EŞLERİ ERDEMİR'İ GEZDİ

Türk Metal Sendikası üyesi kişilerin eşlerine yönelik Erdemir’de gezi düzenlendiği bildirildi. 12 Şubat, 2014 16:22 Güncelleme: 12 Şubat, 2014 16:22 İŞCİ EŞLERİ ERDEMİR'İ GEZDİ

Sendikanın resmi internet sitesi ‘turkmetalkdzeregli.org’da yer alan habere göre, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Yönetimi tarafından hazırlanan, Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu tarafından organize edilen işçi eşleri, 4-7 Şubat tarihlerinde 2 otobüs ile fabrika içindeki çeşitli üniteleri gezdiler.
360 çalışan eşine, aralarında Liman, Demir Üretim, Çelik Üretim, Sıcak ve Soğuk Haddehaneler ile Enerji Dağıtım gibi üniteleri, bölümlerdeki görevlilerce gezdirilirken, her ünitedeki uzman tarafından da çalışma koşulları, iş yeri şartları hakkında bilgiler aktarıldı.
Daha önce bu tür gezilere katılmayan kadınlar, eşlerin çalıştıkları ve koşulları gördüğü gezide, farklı duygular yaşadıklarını dile getirdiler.
Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu Başkanı Saniye Odabaş da, kendisinin de işçi eşi olarak çalışanların ne kadar zor koşullarda ekmek parası kazandıklarına şahit olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Öncelikle, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve yönetim kuruluna, böyle bir organizasyonu sağlamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Türk Metal Sendikası, zaman zaman Ereğli’de ve ilçe dışındaki çeşitli etkinliklerle eşlerimiz ve çocuklarımızla bir araya gelerek tanışmamızı ve kaynaşmamızı sağlıyor. Yine bu etkinliklerden biri olan iş yeri gezisi ise çok daha başka anlam taşıyor. Birçok Erdemirli’nin hangi koşullarda ekmek parası kazandığına bire bir şahit olduk. Bu gezi, biz kadınlar için son derece verimli geçti. Kurduğumuz Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu’nda da kadınlar olarak neler yapabileceğimizi görüşüp, tartışıyoruz.”

Yorum Ekle