SON DAKİKA

İptalini istediler..

İptalini istediler.. 19 Ekim, 2017 17:33 Güncelleme: 19 Ekim, 2017 17:33 İptalini istediler..

AK Parti Hükümeti tarafından gündeme getirilen ve TBMM’de oylanarak yürürlüğü giren "Müftülüklere Resmi Nikah Kıyma Yetkisi verilmesine ilişkin" maddesinin, Anayasanın bazı maddelerine aykırı olduğu bildirildi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Şenay İşeri, ilgili maddenin iptaline yönelik Anayasa Mahkemesi’ne yapacakları itiraz dolayısıyla başlattıkları imza kampanyası sırasında yaptığı açıklamada, ilgili maddenin, Anayasa’nın ‘laiklik’ ve ‘eşitlik’ ilkelerine aykırı olduğunu savundu.

İşeri, Müftülük makamının, Diyanet İşleri başkanlığına bağlı din işleri ile yetkili ve görevli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Nikah bir dünya işidir. 1926 Medeni Yasamız, kadın-erkek eşitliğini gözeterek ve toplumumuzda en çok kadınların ezildiğini dikkate alarak elvlilik birliğinde tam eşitiği sağlaması amacı ile düzenlenmiştir. Resmi nikah, evlilik birliği içinde evliliğe verilen emeği v birliğin ürünü olan çocukların haklarını korur. Bu yasanın geçmesi halinde; kadınların hakları korunmayacak, toplumsal barış bozulacaktır. Bu kaygılarla, Anayasa Mahkemesi’ni; laik hukuku ve hukukun güvence altına aldığı kadın ve kız çocuklarının haklarını korumaya, bu düzenlemeyi iptal etmeye davet ediyoruz.”

İşeri’nin açıklaması sırasında CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ile bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Yorum Ekle