SON DAKİKA

İLLER BANKASI ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Alaplı Belediyesi’nin yüklenici firma aracılığıyla yürüttüğü derin deniz deşarj arıtma sistemi çalışmaları İller Bankası teknik ekibince denetlendi. 18 Ocak, 2014 19:47 Güncelleme: 18 Ocak, 2014 19:47 İLLER BANKASI ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Alaplı Belediyesi’nin yüklenici firma aracılığıyla yürüttüğü derin deniz deşarj arıtma sistemi çalışmaları İller Bankası teknik ekibince denetlendi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun da takip  ettiği denetimlerde, İller Bankası teknik elemanları, kara ve denizdeki boru döşeme çalışmalarını yerinde denetledi. İller Bankası ekipleri, ölçüm yapmak suretiyle deniz dibine döşenen boruların olması gereken derinlikte olup olmadığını da denetledi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, derin deniz deşarj arıtma sistemi inşaatının büyük bir kısmının tamamlandığını belirterek, en geç Mart ayının sonunda sistemin hizmete girmesini hedeflediklerini bildirdi.

Başkan Çimenoğlu, açıklamasında şöyle dedi:

“İlçemizdeki derin deniz deşarj arıtma sistemi çalışmalarımız devam ediyor. Deniz dibine boru döşeme çalışmalarımızın yanı sıra, İncivez deresinin denize birleştiği noktasından 690 Evler semtine kadar olan kara hattında da boru döşeme çalışmaları sürüyor. Kıyıdan itibaren 1900 metre açığa kadar en uç noktasında -19 metre derinliğe ulaşacak şekilde  deniz dibine boru döşeniyor. İller Bankası’ndan gelen teknik ekipler, yüklenici firmanın şu ana kadar yaptığı çalışmaları denetliyorlar. Yapılan çalışmayı ve ölçüm yapmak suretiyle deniz dibi derinliğini denetliyorlar. Şu anda, denize boru döşeme çalışmalarında 1500 metrelik bir mesafe tamamlanmak üzere. Yaklaşık 450 metre civarında döşenmesi gereken bir boru hattı kaldı. Deniz dibi derinliğinde de -16 metreye kadar ulaşıldı. Yüklenici firma deniz dibindeki boru döşeme çalışmalarını Şubat ayının ortasında veya sonunda tamamlanacağını belirtiyor. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Eğer hava muhalefeti olmaz ise bu hızla Mart ayının ortasında derin deniz deşarj sistemi hizmete girmiş olacak. Yani, tahminlerimizden iki ay kadar önce çalışmalar tamamlanmış olacak. Böylece, Alaplı deresine ve denize kanalizasyon akmayacak ve kanalizasyon atıkları arıtıldıktan sonra denizin 1900 metre ilerisine ulaştırılacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Şimdiden bu sistemin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. “

Yorum Ekle