SON DAKİKA

İLKİ, DENİZLE BULUŞTU

Ereğli'de, Medyılmaz Gemi Tersanesi’nde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için inşa edilecek 4 adet kılavuzluk hizmet botunun ilki denize indirildi. 30 Ocak, 2014 16:33 Güncelleme: 30 Ocak, 2014 16:33 İLKİ, DENİZLE BULUŞTU

Tersane Genel Müdürü Hamza Yılmaz yaptığı açıklamada, Yütek Makine Gemi İnşa, İnsan Kaynakları Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.’ne üretilen Bayrak-2 isimli botun 18 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde olduğunu söyledi. Botların, dünya standartlarına göre inşa edildiğini anlatan Yılmaz, “2 adet 1600 beygir gücünde makine bulunan botlar yaklaşık 24 mil hız yapma kapasitesine sahip. Tamamı Türk mühendis ve işçileri tarafından inşa edilen kılavuzluk hizmet botları, Marmara Denizi, İstanbul ve Çanakkale boğazları ile İzmir Limanı’nda, gece ve gündüz Türk Loydu OC4 notasyonuna göre hizmet verecek. Ayrıca botlar, ağır deniz ve hava şartlarında sefer yapabilecek özelliktedir. Bu özelliği karşılamak üzere 5G dikey ivmelenme kuvvetine dayanabilecek konstrüksiyona sahiptir. Pilot transfer sistemi olarak, Türkiye’de henüz kullanılmayan her bir teknede 3 adet Pasarella tipi pilot indirme bindirme sistemine haizdir. Yaklaşık 8 ayda anahtar teslimi olarak tamamladığımız kılavuzluk hizmet botu, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü uhdesinde İstanbul Boğazı’nda pilot transferleri için kullanılacak. Kalan 3 adedi daha yapılacak kılavuzluk hizmet botlarının devamının da tersanemizde imalatı için gelmesini bekliyoruz.” dedi.

Tersane işçilerinin hazırlıklarını tamamlamasının ardından, iş makinesi desteğiyle itilen Bayrak-2 isimli kılavuzluk hizmet botu denize indirildi. Denize indiriliş sırasında bir römorkör de hazır bekletildi.

Yorum Ekle