SON DAKİKA

İl Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binasından taşınıyor

Yavuzyılmaz, Vali ile görüştü, İl Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binasından taşınıyor 26 Mart, 2023 08:02 Güncelleme: 26 Mart, 2023 08:02 İl Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binasından taşınıyor

Acılık semtinde bulunan Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binasının depreme karşı dayanıksız olduğu iddiaları geçtiğimiz haftalarda kamuoyunda ses getirmiş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, binanın tehlike arz eden durumuna dikkat çekerek konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

Bölgeden tren geçtiğinde bile sallanan binada çalışan yaklaşık 180 personelin endişeli bekleyişi devam ederken, CHP’li Milletvekili Binanın boşaltılmasının planlandığını açıkladı.

Sorunu ayrıca Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile görüşen Yavuzyılmaz, önümüzdeki günlerde bu konuda bir adım atılacağını bilgisine yer verirken, Valiliğin, ek hizmet binası olarak Atatürk Devlet Hastanesinin Başhekimlik binasını düşündüğü ortaya çıktı.

Konuya ilişkin haber merkezimize konuşan Yavuzyılmaz şu bilgileri paylaştı:

“Acılık semtinde bulunan ve Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünün ek hizmet binası olarak kullanılan binanın yapısal performansının olası bir depreme karşı yetersiz olduğu, binanın bulunduğu zeminin dere yatağı olması nedeniyle zemin sıvılaşmasının söz konusu olabileceği, binanın zemininden sürekli su çıktığı, özellikle taşıyıcı elemanlara gözle görülen çatlak ve hasarların varlığı gibi nedenlerle binaların taşıma gücünde önemli risklerin bulunduğu ve bu nedenlerle binanın son derece tehlike arz ettiği yönünde son derece önemli iddialar tarafımıza geçtiğimiz haftalarda iletilmişti.


Konuyu Meclis gündemine taşımamızın ardından dün ayrıca, Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz ile bir görüşme gerçekleştirip bu hayati konuda alınacak önlemlerin neler olduğu kendilerine sordum.

Sayın Vali, önümüzdeki günlerde bu konuda bir adım atılacağını bilgisine yer verirken, Valiliğin, ek hizmet binası olarak Atatürk Devlet Hastanesinin Başhekimlik binasını düşündüğünü ve bu yönde bir planlamayı yapmakta olduklarını tarafıma aktardılar.

Söz konusu adımın ivedilikle atılması ve can güvenliğinden endişesi taşıyan personellin bir an önce yeni binalarına kavuşması önemli. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle