SON DAKİKA

Huzurevinden davul zurna ile çıktılar

Ereğli Huzurevinde yaşayan 72 yaşındaki Meliha Kıral, hayatını 74 yaşındaki Ercan Birdal ile birleştirdi. 7 yıldır Meliha Kıral ile evlenmek isteyen Ercan Birdal, evliliğinin ardından Ereğli Huzurevine yerleşti. 09 Kasım, 2022 07:25 Güncelleme: 09 Kasım, 2022 07:25 Huzurevinden davul zurna ile çıktılar

Ereğli Huzurevinde yaşayan 72 yaşındaki Meliha Kıral, hayatını 74 yaşındaki Ercan Birdal ile birleştirdi. 7 yıldır Meliha Kıral ile evlenmek isteyen Ercan Birdal, evliliğinin ardından Ereğli Huzurevine yerleşti.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde yaşarken, 1 ay önce Karadeniz Ereğli Huzurevine yerleşen Meliha Kıral, Dalaman’dan tanıdığı Ercan Birdal ile evlenerek dünya evine girdi. Dalaman’dan tanışan çiftten Meliha Kıral, 1 ay önce Ereğli’ye yerleşme kararının ardından, Ercan Birdal’da sevdasının peşinden geldi. Yaklaşık 1 hafta önce Ereğli’ye gelen Ercan Birdal, sahil bandında Meliha Kıral’a evlenme teklifinde bulundu.

HUZUREVİNDEN DAVUL ZURNA İLE ÇIKTILAR…

Okan Kuaför salonundan Kdz. Ereğli oto Kiralama sponsorluğunda ki gelin aracı ile alınan Meliha Kıral, Huzurevine geldi. Burada huzurevi sakinleri ile davul zurna eşliğinde oynayan çift, daha sonra düğün salonuna hareket etti. 

Teklifi kabul eden Meliha Kıral ile Ercan Birdal için bugün Mühendisler derneğinde düğün merasimi düzenlendi. Düzenlenen törene Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve protokol üyeleri katıldı. Çiftin nikâhını Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık kıyarken, nikah şahitliklerini Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve protokol üyeleri yaptı. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Nikâh sonrasında evlilik cüzdanını çifte verdi. Takı merasimi öncesinde ise Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık çifte Kur’an-ı Kerim, Atatürk bayrağı ve belediye tarafından hazırlanan hediyeleri takdim ederken, Eşi Kadın Gücü Kooperatifi başkanı Neriman Posbıyık’ta Meliha Kıral’a altın taktı.

Nikah öncesinde açıklamada bulunan Meliha Kıral, kendilerinin daha önceden görücü usulü tanıştıklarını ifade etti. Kıral konuşmasında “Görücü usulü tanıştık. Birbirimizi tanıdık. Anlaştık. 7 senedir de birlikteydik. Ben huzurevine gelince Ercan bey yalnız kaldı. Ben de onu almak istedim. Alınca da olaylar böyle gelişti” dedi.

Ercan Birdal ise konuşmasında “Eskiden beri tanışıyorduk: Ama bugüne denk geldi. Bugüne nasip oldu. Sağ olsun devletimizin mevcut imkânları ile bu noktaya geldik. Bu işi burada tamamlayacağız. Ereğli huzurevinde yaşamaya karar verdik. Bundan sonra biraz dinlenelim dedik” dedi.

Evli ve 3’er çocukları olan çiftin düğün merasimine çocukları damat ve gelinleri, kardeşleri, akrabaları ve sevenleri katıldı.

Yorum Ekle