SON DAKİKA

HIRSIZLIK İÇİN GİRDİĞİ EVDE GASP İDDİASI

Ereğli'de Hırsızlık için su borusundan 4. kata tırmandığı iddia edilen hırsızlık zanlısı, eşi işte bulunan E.D isimli kadının boğazına bıçak dayayarak evden aldığı para ve altınlarla ortadan kaybolduğu öğrenildi. 05 Ocak, 2014 18:33 Güncelleme: 05 Ocak, 2014 18:33 HIRSIZLIK İÇİN GİRDİĞİ EVDE GASP İDDİASI

Olay sabaha karşı saat 04.30 sularında Kepez mahallesi solak köyü yol ayrımı yakınları 5 katlı binada meydana geldi. İddialara göre 4. katta oturan ev hanımı E.D, eşinin işte olduğu gece saatlerinde evdeki tıkırtılara uyandığı ve hırsızla evin mutfağında karşı karşıya kaldığı, hırsızın boğazına bıçak dayaması sonrasında evde bulunan 300-400 TL civarında ki nakit, bir altın bilezik ve 6 yaşında ki çocuğuna  ait altınları verdiği öğrenildi. Aldığı ziynet eşyaları ve paraları alan zanlı, yine iddiaya göre su gideri borusundan eve tırmandığı belirtilen hırsızlık zanlısı, eve girdiği su borularından aşağıya inerek ortadan kayboldu. Olayın yaşanmasının ardından ev kadını E.D durumu önce polise daha sonra da eşi H.D ye aktardı.

Olay yerine gelen ekipler, evde ve çevrede geniş çaplı inceleme başlattı. Eve tırmanıldığı iddia edilen su gideri borularını inceleyen ekipler, daha sonra da çevrede ki vatandaşların bilgilerine baş vurdu.

AYNI BİNADA 1 HAFTA İÇERİSİNDE İKİNCİ HIRSIZLIK

Geçtiğimiz hafta Cuma günü aynı binanın ikinci katına da hırsız girdiği ve bir hafta içerisinde binada ikinci hırsızlık olayı olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, binaya giren zanlının maskeli ve ellerinde eldiven olduğunu öğrendiklerini kaydetti. Soyulan binanın beşinci katında oturan Baki Şahin, eve giren kişinin su borusundan tırmandığını öğrendiklerini ve ev sahibinin kapıların kilitli olduğunu söylediğini ifade etti. Baki Şahin “Ben kendisini görmedim de konuştuk. Geçen hafta Cuma günü başka bir eve girmiş. Bu olayda da 4. kata giriyor. Su borusundan girdiği söylendi.  Evin hanımı kapılarının kilitli olduğunu söyledi. Mutfaktaymış kendisi. Gelmiş bıçak dayamış. Fabrikadan verilen hediye altın ile 300-400 lira arasında para almış. Hırsız 1.80 boylarında ve maskeliymiş” dedi.

ZANLI MASKE VE ELDİVEN TAKMIŞ

Aynı apartman sakinlerinden Recep Karaşal ise bina içerisinde güvenlik kameralarının bulunduğunu, dış kameralarında takımına bugün başlandığını söyledi. Karaşal açıklamasında “Daha önce de ikinci kata girdi. Su borularından çıkıyor büyük bir ihtimalle. Bir hafta falan geçti aradan şimdi de 4. kata aynı şekilde İkinci kata girildiğinde arkadaşın söylediği bir yüzüğü varmış herhalde. Bir onu almış. Girdiği yerden tekrar geri çıkmış. Dün gece biz sese uyandık zaten. Televizyondan bakmışlar. 4. katta polis olduğunu görmüşler. Kadın o arada şoka girmiş. Maskeliymiş. Eldivenli. 1.80 boylarında diyor. Tehdit ettiği konusunda pek bir bilgim yok da boynuna bıçak dayamış. Güvenlik kamerası taktırıyorduk. İçeride komple katlarda var. Dışarıdakiler de bugünden itibaren takılacaktı” dedi. Mahalle de oturan sakinlerde aynı binaya ikinci kez giren hırsızdan dolayı endişeli gözlerle polisin incelemesini seyretti.

Sabah saatlerinde de olayın gerçekleştiği eve gelen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri incelemeye devam ederken, Ekiplerin ev sahibinin verdiği eşkal üzerinde araştırmayı derinleştirdiği öğrenildi.

Yorum Ekle