SON DAKİKA

Her köşe başında, sokakta her yerdeler...

Her köşe başında, sokakta her yerdeler... 25 Eylül, 2017 14:40 Güncelleme: 25 Eylül, 2017 14:40 Her köşe başında, sokakta her yerdeler...

:

Ereğli'de sayıları her geçen gün artan dilenciler, hemen hemen her köşe başında vatandaşlardan dilenerek para istiyor. Bazı dilenciler ise para almak için metrelerce arkasından gittikleri insanların arabasına binerken bile para istemeyi ihmal etmiyor.

Ereğli' de son günlerde sayılarında artış olan dilenciler, sokak ve köşe başları olmak üzere ilçenin her yerinde konuşlanmaya başladı. Özellikle Suriyeli vatandaşlar başta olmak üzere ilçe dışından gelen dilenciler, para istedikleri insanlardan para alıncaya kadar takip ediyor. Bazıları ise takip ettikleri insanların arabasına binerken bile para istemeleri objektiflere yansıdı.

SURİYELİLER VE İLÇE DIŞINDAN ARABALARLA GELİYORLAR

Suriye'deki savaştan kaçarak ilçeye gelen ve çoğu Türkçe bilmeyen Suriyeli vatandaşlar, ellerinde Türkçe 'Yardım istiyoruz' yazılı kağıtlarla vatandaşlardan para istiyor. İlçeye şehir dışından kafile olarak gelen, ağırlıklı olarak Karabük ve Düzce illerinden dilenciler vatandaşlardan para isterken, vatandaşların 'Nerede oturuyorsun' sorusuna sadece 'Kepez' diyerek cevap verdikleri, adres sorulduğunda ise para istemeden gittikleri iddia edildi.

BELEDİYENİN DİLENCİ OPERASYONLARI

Ereğli Belediyesi tarafından her hafta Cuma günleri, Cuma namazından sonra yapılan dilenci operasyonlarında yakalanan dilenciler, Ereğli Belediyesine getirilerek idari yaptırım cezasının ardından topladıkları paralara el konularak gönderilirken, vatandaşlar bu tür uygulamaların daha sık yapılması gerektiğini ifade ettiler.

SOKAKTA YÜRÜYEMİYORUZ

Diğer yandan Ereğli' de yaşayan vatandaşlar sayısında ciddi artış boy gösteren dilencilerden sokaklarda yürüyemez çay bahçelerinde oturamaz hale geldiklerini söylediler. Vatandaşlar "Adım başı dilenci ile karşılaşıyoruz. Para almadan insanların peşini bırakmıyorlar. Özellikle Suriye ve ilçe dışından gelen bir çok dilenci var. Bu dilencilerle ilgili yetkililerimizin bir an önce önlem almasını istiyoruz. Sabah saatlerinde araba ilçe dışından gelen dilencilerin akşam hasılatları ile birlikte geldikleri arabalara binerek ilçeden ayrıldığını defalarca şahit olduk" dediler.

Yorum Ekle