SON DAKİKA

HATTAT İŞÇİSİNE EĞİTİM SEMİNERLERİ SONA ERDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik olarak başlattığı Eğitim Seminerleri, 21-22 Aralık 2013 tarihlerinde Zonguldak’ta Dedeman Otel’de gerçekleştirilen 8. Hafta semineri ile sona erdi. Eğitim Semineri’nde son grupta 180 işçiye seminer verildi. 24 Aralık, 2013 11:18 Güncelleme: 24 Aralık, 2013 11:18 HATTAT İŞÇİSİNE EĞİTİM SEMİNERLERİ SONA ERDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik olarak başlattığı Eğitim Seminerleri,  21-22 Aralık 2013 tarihlerinde Zonguldak’ta Dedeman Otel’de gerçekleştirilen 8. Hafta semineri ile sona erdi. Eğitim Semineri’nde son grupta 180 işçiye seminer verildi.

GMİS, HATTAT Enerji ve Madencilik Amasra İşletmesi’nde çalışan üyelerine de yönelik Kasım ayı boyunca 4 grup halinde gerçekleştirdiği eğitim seminerlerinin ardından Kandilli İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik de Aralık ayı boyunca 4 grupta eğitim programı gerçekleştirmiş oldu.

21-22 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen ve 180 maden işçisine verilen HATTAT  Kandilli İşletmesi’nde çalışan sekizinci grup eğitim seminerine GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli İşletme Müdür Yardımcısı İsa Araç, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ile Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli İşletmesi’nde çalışan GMİS üyesi işçiler katıldı.

Eğitim Semineri, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun,  Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kandilli İşletme Müdür Yardımcısı İsa Araç’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş şöyle konuştu;

“HATTAT Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. işyerlerinde Sendikamız üyesi 1100 arkadaşımız var.

Amasra’da çalışan 400 arkadaşımızla, kasım ayı boyunca birlikte olduk ve eğitim programımızı başarıyla hayata geçirdik.

Bugün burada Kandilli İşletmesi’nde çalışan sizlerle eğitim programımızı gerçekleştiriyoruz.

Böylece çok sıkıntılı bir süreci geride bırakarak önümüzdeki günler için mücadeleye birlikte hazırlanacağız.

Arkadaşlar, Bugün, herşeyden önce bir sendikanız var.

Eğitim seminerimizde, değerli hocalarımızdan, sendikanın ne demek olduğunu, işçi sınıfının tarihsel mücadele sürecini, bizim sendikamızın mücadele tarihini öğreneceğiz.

Pazar günü buradan ayrılırken geleceğe başka bir gözle bakacağız.

Hep birlikte örgütsüz, sendikasız işçi arkadaşlarımızı bir çatı altında toplamak için çalışacağız.

Arkadaşlar, Artık toplu iş sözleşme hukukuna tabisiniz. Haklarınız yasal güvence altında.

Milyonlarca memurun toplu sözleşme ve grev hakkı için verdiği mücadeleyi hatırlarsak bunun önemini daha iyi anlarız.

Bu bir mücadele ve süreklilik istiyor. Birlik, beraberlik, dayanışma, bilgi ve tecrübe istiyor.

İşte bunları da hocalarımızdan dinleyecek ve yarınlara kendi açımızdan, işçi gözüyle bakarak üzerimize düşen sorumluluk içinde davranacağız.

İyi ve kötü günümüzde dayanışma, yardımlaşma, paylaşma içinde olmaya devam edeceğiz.

Unutmayınız ki, sendikaların bütün gücü birlik ve beraberlikten kaynaklanır. Eğer birlikte hareket edebilme yeteneğimizi geliştirirsek bütün sorunlarımızın üstesinden geliriz”.

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, seminer hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tutkun; “HATTAT Enerji ve Maden Ticaret Anonim Şirketi Kandilli İşletmesi çalışanları olarak sizlerle ilk kez böyle bir ortamda bir araya geldik.

Örgütlenme sürecinde yaptığınız fedakarlıklar ve vermiş olduğunuz katkı için Sendikamız adına, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

HATTAT Enerji ve Madencilik A.Ş. Kandilli İşletme Müdür Yardımcısı İsa Araç da şirketlerinin tanıtımının yeraldığı sinevizyonun ardından yaptığı konuşmada, “Öncelikle böylesine nezih bir ortamda bir eğitim semineri düzenleyen Sendika Yöneticilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaptığımız iş dünyanın en zor işi. Bizler, teknik teçhizatlarla sizin işinizi mümkün olabildiğince kolaylaştırmak için çaba harcıyoruz” dedi.

GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, değerlendirme toplantısı öncesinde Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı’nın çalışmaları hakkında maden işçilerine bilgi verdi.

Sarıçam şöyle konuştu; “Bizim madenciler olarak sendikamızın dışında önemli bir örgütümüz daha var. Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfımız var.

Üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına burs veriyoruz.

Maden şehitlerimizin çocuklarına da burs veriyoruz. 2 yıllık, 4 yıllık ve yüksek lisans öğrencilerine burs verebiliyoruz. Ayrıca bölgemizde amatör spor kulüplerine de katkı sağlıyoruz. Zaman zaman madenci arkadaşlarımız arasında futbol turnuvası düzenliyoruz.

HATTAT A.Ş.’de çalışan sizleri de Vakfımıza üye yapmak için çalışmalara başladık.

Mümkün olduğunca eğitime ve spora katkı vermeye devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Türkiye Maden İşçileri Sendikası Eğitim Müdürü Dr. Fikret Sazak, “Sendikal Kavramlar” ile ilgili sunum yaptı. Seminerin ilk günü Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Çelik ise “Dünden bugüne Dünyada ve Türkiye’de Sendikal Mücadele”yi anlattı.

GMİS Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen, toplu sözleşme hukuku hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. Seminerin ikinci günü GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki, toplu iş sözleşmesi sürecini ve kazanılan hakları aktardı.

GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral ise “Genel Maden İşçileri Sendikası Tarihi”ni anlattı.

GMİS Yöneticileri, Seminerde sunum yapan Dr. Fikret Sazak’a, Doç. Dr. Aziz Çelik’e, Av. Murat Ergen’e, Nizamettin Tiryaki’ye ve Turhan Oral’a teşekkür plaketi sundu. Gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle de otel yöneticileri ile personeline de teşekkür plaketi verildi.

Seminer sonunda gerçekleştirilen Değerlendirme Toplantısı’nda GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen, GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki, maden işçilerinin sorularına yanıtladılar.

Değerlendirme toplantısının ardından katılımcılara sertifikaları, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun tarafından verildi.

Seminer, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

GMİS’in Hattat Enerji ve Maden A.Ş.  Kandilli İşletmesi’nde çalışan tüm üyelerine yönelik eğitim seminerleri, 8 grup halinde Kasım ve Aralık ayları içinde gerçekleştirilerek tamamlandı.

 

 

 

 

Yorum Ekle