SON DAKİKA

GMİS,ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI EMEK MİTİNGİ’NE KATILDI

Muğla’nın Milas ilçesinde toplanan binlerce işçi özelleştirmeye karşı miting yaptı. Bölgedeki termik santraller ile maden ocaklarının özelleştirilmek istenmesine karşı yaklaşık 117 gün önce başlayan direniş 29 Aralık 2013 tarihinde Milas’ta yapılan “Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi”yle devam etti. 30 Aralık, 2013 15:23 Güncelleme: 30 Aralık, 2013 15:23 GMİS,ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI EMEK MİTİNGİ’NE KATILDI

Muğla’nın Milas ilçesinde toplanan binlerce işçi özelleştirmeye karşı miting yaptı. Bölgedeki termik santraller ile maden ocaklarının özelleştirilmek istenmesine karşı yaklaşık 117 gün önce başlayan direniş 29 Aralık 2013 tarihinde Milas’ta yapılan “Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi”yle devam etti.
Milas ve Yatağan’daki termik santrallerle kömür ocaklarının özelleştirmesine karşı Türkiye Maden-İş ve Tes-İş Sendikaları tarafından düzenlenen “Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi”ne, Genel Maden İşçileri Sendikası ile Tes-İş Sendikası Zonguldak Şubesi katıldı.

Milas Şehir Stadyumu’nda toplanan işçiler kortej oluşturarak sloganlarla Atapark’a yürüdüler. Mitinge; Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat,  Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, CHP İstanbul Milletvekili Eski DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar, Mehmet Erdoğan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, belediye başkanları, CHP, MHP, DYP, DSP, İP ve TKP il ve ilçe örgütleri, çok sayıda maden işçisi, Soma, Aliağa ve çevre il ve ilçelerdeki işçi grupları ile çok sayıda kişi katıldı.

GMİS Genel Merkez ve Şubeleri ile Tes-İş Sendikası Zonguldak Şubesi de mitinge kalabalık bir grupla katıldı.

Mitingde GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ile GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri de yeraldı.

GMİS üyesi maden işçileri, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Sattırmayacağız”, Özelleştirmeye hayır”, “Madenler halkındır satılamaz”, “Maden işçisi demokrasi bekçisi”, “Zonguldak, Yatağan omuz omuzu” yazılı dövizler taşıdı. GMİS korteji yürüyüş boyunca, “Geliyor geliyor madenciler geliyor”, “Zonguldak, Yatağan omuz omuza”, “Her yer Milas, her yer Zonguldak”, sloganlarını attılar.

Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi’nde sırasıyla, Maden İşçileri adına maden İşçisi Şenay Çaylı, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat birer konuşma yaptılar.

Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, işçileri mücadelelerinden dolayı kutladı. Akçul “En başta kendi işyerlerimiz olan bu santraller olmak üzere, özelleştirmeye karşı verdiğiniz mücadele Milas'ı Yatağan'ı aştı. Sizin bu başarınız Türkiye’nin gündemine girdi” dedi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da rüşvet skandalına dikkat çekerek “Bir süredir ibretle izliyoruz. Sizin 105 gündür devam eden onurlu direnişiniz ve bugün taçlandırdığınız mitinginiz bizleri umutlandırdı. Direnişiniz, kararlılığınız, bu peşkeş düzenini yıkacak ve özelleştirmeleri durduracaktır” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da işçilerin mücadelesine destek olmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını bildirdi.

Yorum Ekle