SON DAKİKA

GMİS'e destek ziyaretleri artarak devam ediyor

GMİS'e akın akın destek ziyaretleri artarak devam ediyor 27 Ekim, 2017 17:15 Güncelleme: 27 Ekim, 2017 17:15 GMİS'e destek ziyaretleri artarak devam ediyor

TBMM’sinde Torba Yasa kapsamına alınan 58. maddedeki TTK ‘nın tasarıdan çıkarılması için mücadele veren Genel Maden İşçileri Sendikası’na ziyaretçi akını artarak devam ediyor. Ziyaretçilerin biri daha Sendikadan ayrılmadan diğer gruplar salonda sıra bekliyor. 1990 Büyük Madenci Grevi ve 1991 Ankara Yürüyüşü ve ardından 4 Ocak Kararlarına karşı gösterilen dayanışmanın bir yenisi daha yaşanıyor.

AMELEBİRLİĞİ YÖNETİM KURULUNDAN GMİS’E DESTEK ZİYARETİ

Amelebirliği Başkanı Osman Balamir ve yönetim Kurulu Genel Maden İşçileri sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Merkez Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Amelebirliği ile Genel Maden İş Sendikası birer kardeş kurumdur diyen Balamir, “TTK varsa Amelebirliği vardır. Kurum ne kadar küçülürse Amelebirliği de aynı şekilde küçülerek üyelerine hizmet veremez duruma gelmektedir. Amelebirliği özerk bir kurumdur. Özerk bir kurum olarak TTK için, Zonguldak için mücadele veren Sendikamızın yanında olmak da bizim en asli görevimizdir” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci verdikleri destek için Balamir’e teşekkür ederek “Yasa tasarısı mecliste görüşüldüğü günden bugüne yoğun bir dayanışma ve birliktelik yaşıyoruz bölge ve sendika olarak. Bu da bize enerji veriyor, güç veriyor. Duygu dolu anlar yaşıyoruz. Zonguldaklı olmak ve madenci olmak böyle bir şeydir işte. Geçmişte bunu anlayamayanlar dersini aldılar ve bugünde anlamak istemeyenler derslerini alacaktır”dedi.

Maden Nezaretçileri Derneği ve Madenciler Dernekleri Bileşenleri

Sendikalarını Ziyaret Etti

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Maden Nezaretçileri Derneği Başkanı Erol Şekerci ve beraberinde Devrek Madenciler Derneği Başkanı Soner Susam, Ereğli-Alaplı Madenciler Derneği Başkanı Yener Aslanboğa, Kozlu Maednciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Taşçı ve bir grup maden işçileri GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ve Genel Merkez Yönetim Kuruluna destek ziyaretinde bulundular.

Maden Nezaretçileri Derneği Başkanı Erol Şekerci, “geçmişte büyük mücadeleler veren büyüklerimizden aldığımız tecrübeler ile bugün yaşananlara karşı en iyi mücadeleyi, dayanışmayı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmaz. Burada oluş sebebimiz de bu. Genel Başkanımızın önderliğindeki mücadeleye kenetlenmiş durumdayız. Ve kimsenin kuşkusu olmasın bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

GMİS Genel Başkanı Demirci “1990 grevini, 4 Ocak yürüyüşünü ve sonraki mücadeleleri bizzat yaşamış bir insan olarak bugünkü dayanışma da tıpkı o günkü dayanışmaları anımsatıyor. O zaman mücadeleler bu birlikte mücadele ve dayanışma ile zafere ulaşıldı. Bugün de aynı birlik ve dayanışma ile bu mücadeleyi kazanacağız “dedi.

 

Yorum Ekle