SON DAKİKA

GMİS ÖZEL SEKTÖRDE 2.ANLAŞMAYI STAR’LA YAPTI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) da taşeron şirket olarak yeraltı hazırlık çalışmalarını yapan STAR A.Ş ile sürdürülen 1. Dönem Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinde Anlaşma sağlandı 27 Aralık, 2013 17:57 Güncelleme: 27 Aralık, 2013 17:57 GMİS ÖZEL SEKTÖRDE 2.ANLAŞMAYI STAR’LA YAPTI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) da taşeron şirket olarak yeraltı hazırlık çalışmalarını yapan STAR A.Ş ile sürdürülen 1. Dönem Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinde Anlaşma sağlandı

GMİS 2010 yılında STAR şirketinde çalışan maden işçilerini sendika üyesi yapmış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşme yetkisini çeşitli nedenlerden dolayı gecikmeli olarak 6 Haziran 2013 tarihinde vermişti.

73 maden işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ile işçi ücretlerine 1. Altı ay yüzde 4, 2. Altı ay yüzde 8 artış sağlanırken, ayrıca ücretlere her ay 50 TL sosyal yardım ilave sağlandı.

GMİS ile STAR AŞ arasında imzalanan sözleşme ile ilgili olarak GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş şunları söyledi.

“Biz Türkiye taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesi ve Kozlu Müessesesi’nde hazırlık işlerini yapan taşeron firma olan Star madencilikte ki örgütlenmemizi 2010 yılında yapmıştık.  Çeşitli nedenlerle yetki belgemiz 6 Haziran 2013 tarihinde geldi.  O günden bugüne toplu iş sözleşme görüşmelerimiz devam ediyordu.

Bu firmada çalışan  73 arkadaşımızı ilgilendiren TİS ile ilgili bugün yaptığımız son görüşme anlaşmayla sonuçlandı. Bu bizim bölgemizdeki özel sektördeki ikinci TİS oldu. İşçi arkadaşlarımıza, işveren Star şirketine ve sendikamıza hayırlı olsun. Yapılan bu sözleşme ile çalışan arkadaşlarımıza 1. Altı ayda yüzde 4, 2. Altı ayda yüzde 8 artış sağlanırken ayrıca aylık 50 TL sosyal yardım alındı.”

İmzalanan TİS ile ilgili STAR AŞ. Genel Müdürü Dursun Akyürek’te şunları söyledi. “Sözleşmemiz hayırlı olsun diyorum. Bizim burada farklı bir durum var. Bizler Hema gibi, diğer özel kuruluşlar gibi üretim yapan bir kuruluş değiliz. Onlar bizim gibi alt yüklenici değil. Üretim yapan kuruluşlar. Bizler ise madenciliğin temeli olan hazırlıkta STAR şirketi olarak uzun yıllardır faaliyet gösteriyoruz. Ve biz işçileri sendikalı olan bir kurum olarak Zonguldak’ta daha uzun yıllar faaliyetlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Bu gün işçimizi sendikalaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu sözleşmemiz hem işçimize, hem sendikamıza, hem şirketimize hayırlı olur.”

 

Yorum Ekle