SON DAKİKA

"Gazeteciler pandemi'de mağdur edildi."

İnternet Gazetecileri Federasyonu bünyesinde Kdz.Ereğli merkezli kurulan ve Batı Karadeniz'deki tüm illerde faaliyet gösterecek olan Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti yazılı bir açıklama yaparak; basın yayın organlarının bir meslek odası olmaması dolayısıyla devlet yardımlarından yararlanamamasını önemine dikkat çekti. 07 Haziran, 2021 13:39 Güncelleme: 07 Haziran, 2021 13:39 "Gazeteciler pandemi'de mağdur edildi."

İnternet Gazetecileri Federasyonu bünyesinde Kdz.Ereğli merkezli kurulan ve Batı Karadeniz'deki tüm illerde faaliyet gösterecek olan Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti yazılı bir açıklama yaparak; basın yayın organlarının bir meslek odası olmaması dolayısıyla devlet yardımlarından yararlanamamasını önemine dikkat çekti.

Konuyla ilgili BATİYAC adına açıklama yapan Kurucu Başkan Sina Çıladır; T.B.M.M'de taslak halinde bekletilen internet medya yasasının ivedilikle çıkarılması gerektiğinin altını çizerek; "Türkiye'de her iş kolunun bir meslek odası var. Ama malesef medyanın yok. Bu nedenle pandemi gibi zor bir süreçte gazeteci arkadaşlar hiçbir destekten faydalanamadı.", dedi.

Açıklama şöyle:

"Pandemi sürecinde medyanın bağlı bulunduğu bir meslek odası olmamasının zararını hep birlikte yaşadık. Son olarak Türkiye'de 1.5 milyon esnafın yaralandığı hibe desteklerden gazete sahibi arkadaşlar yararlanamadı. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular, 'uygun nace kodu olmadığı' gerekçesiyle reddedildi. Dolayısıyla hiçbir gazeteci arkadaş devlet desteğinden yararlanamadı. Gerek basın meslek odası yasası, gerekse internet yasasının halen çıkarılamamış olması bunun en somut sebebidir. Meclis'te bekleyen bu yasa ivedilikle çıkartılmalıdır."

"İnternet yasası, medya sektörünün tek umududur."

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu, meclis'te bekleyen internet yasasının takipçisi olmalı ve bu nedenle mağduriyet yaşayan gazeteci arkadaşlara müjdeli haberi yakın zamanda vermelidir. Dijital çağın gerektirdiği gibi, özellikle ülkede gündem belirleyen İnternet Medyası ve akabindeki diğer medya kuruluşlarının çıkarılacak olan bu yasa ile hakları korunmuş olacaktır. "

"Basın kartı hakkından mahrumlar"

"Türkiye'nin en büyük internet haber siteleri dahil yerel bazda ahlakı ve onuruyla kamuoyuna taze bilgi sunmayı görev edinmiş gazeteci arkadaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen son dönemdeki adıyla turkuaz basın kartı alamamaları da bir başka mağduriyet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yasa ile bu mağduriyette ortadan kalkacaktır."

  

Yorum Ekle