SON DAKİKA

EVLERİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR

Ereğli'de evleri yanan Kaymaz ailesi, kömürlükten bozma tek gözlü odada 13 kişi kalıyor. Kendilerine yardım edilmesini isteyen aile, çok zor günler geçirdiklerini söyledi. 12 Ocak, 2014 13:55 Güncelleme: 12 Ocak, 2014 13:55 EVLERİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR

Ereğli'de evleri yanan Kaymaz ailesi, kömürlükten bozma tek gözlü odada 13 kişi kalıyor. Kendilerine yardım edilmesini isteyen aile, çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

Ereğli'de geçtiğimiz günlerde sobadan çıkan yangın sonrasında evlerinin tamamen yanması sonucu kış ayında sokakta kalan Kaymaz ailesi tek gözlü kömürlükten bozma odada 13 kişi ile yaşam mücadelesi veriyor. Kızılay tarafından malzeme yardımı, Kaymakamlık tarafından da maddi yardım alan aile fertleri, yaşadıkları zorlukları aşabilmek amacıyla hayırseverlerden ve iş adamlarından yardım istediklerini söyledi.

Yiyecek bulamadıklarını ve komşularının desteği ile ayakta durmaya çalıştıklarını söylen Aynur Kaymaz (47) kendilerine yardım edilmesini istedi. Anne Kaymaz konuşmasında "Bize hiç bir yardım etmediler. Kaymakam bir tek 500 lira yardım etti. Bir de divan gibi malzemeleri verdi. Ben yemin ederim onların yiyecek olmadığını bilseydim onları geri verirdim. Bana verdikleri kartonların içine su bidonları doldurmuşlar. Çizmeleri doldurmuşlar. Yastık ve battaniyeler. Bir de divanları verdiler. Bize başka bir kilo ne yağ ne bir çay ne bir şeker. Bana onları vereceğine yiyecek verselerdi ondan iyiydi. Yemin ederim kolu komşunun verdiklerini kaç gün öyle yedik." dedi.

Baba Şefik Kaymaz (51) ise iki torununu yangından kaybetmekle karşı karşıya kaldığını söyledi. "Kızılayımız yardım etti. Allah razı olsun. Bazı bir şeyler getirdi. Bir de kaymakamımız 500 milyon verdi. Başka da bir şey yok. Vatandaşlarımızdan hayırseverlerimizden iş adamlarımızdan yardım istiyorum. Böyle kaldık. İki tane torunum yangında yanıyordu." dedi.

Tek gözlü odada kalan aile fertleri, tek isteklerinin bir an önce başlarını sokacak bir ev olduğunu söylediler.

Yorum Ekle