SON DAKİKA

ESKİ MEZARLAR SAYILIYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin mezar adaları ve mezar yerlerini tek tek işaretlendiği ve vefat edenlerin mezar konumunun yakınları tarafından sorgulanabileceği Mezarlık Bilgi Sistemi için çalışmalar devam ediyor. Sistem, vatandaşların yakınlarının mezarlarına “tek tuşla” ulaşıp tüm bilgileri görebilmelerini sağlayacak. 19 Aralık, 2013 10:11 Güncelleme: 19 Aralık, 2013 10:11 ESKİ MEZARLAR SAYILIYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin mezar adaları ve mezar yerlerini tek tek işaretlendiği ve vefat edenlerin mezar konumunun yakınları tarafından sorgulanabileceği Mezarlık Bilgi Sistemi için çalışmalar devam ediyor. Sistem, vatandaşların yakınlarının mezarlarına “tek tuşla” ulaşıp tüm bilgileri görebilmelerini sağlayacak.

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ GELİYOR

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK ‘’ Kdz. Ereğli Belediyesi Bilişim çağının teknolojik gelişimlerini halka yansıtmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Mezarlıklar Müdürlüğümüzün hizmetleri, Türkiye’de birçok İl ve İlçede henüz tahayyül bile edilememektedir.  Bu son çalışma ile; hem mezarlık alanını planlamak hem de vatandaşların yakınlarının mezarlarına ilişkin bilgilere bilgisayar üzerinden kolaylıkla ulaşmasını sağlamak amacıyla hizmete sunulacak  “Mezarlık Bilgi Sistemi” sayesinde vatandaşlarımız, ziyaret edecekleri mezarların konumlarını bilgisayar ekranından görebilecek, hızlı bir şekilde mezarlıktaki yerini tespit edip detaylı bilgiye ulaşabilecektir’’ dedi.

HALKIMIZ HİZMETLERİMİZDEN MEMNUN

Kdz Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin AVCI ise; ‘’Yaptığımız hizmetler ile ilgili olarak Türkiye’nin birçok İl ve İlçe belediyesinden telefonlar alıyoruz. Bu hizmeti nasıl başardığımızı soruyorlar. Özellikle bu hizmetlerin meccanen yerine getiriliyor olması ve bu güzel hizmetlerin karşılığında Belediyemiz olarak sadece ‘’Allah razı olsun’’ şeklinde bir teşekkürden başka bir beklentimiz olmadığını söylediğimizde iyice şaşırıyorlar. Hizmet verdiğimiz tüm vatandaşlarımız bu güzel hizmetlerimiz için önümüzü açan Belediye Başkanımız Halil POSBIYIK’a ayriyeten teşekkür ediyorlar.’’ dedi. AVCI, Ölüm Belgesini alan tüm vatandaşlara ayırım yapılmadan hizmet verdiklerini, CENAZE İŞ AKIŞ ŞEMASI’nı Belediye sayfasında yayınladıklarını vurguladı.

WEB SAYFASINDAN YAYIMLANACAK
Tüm cenaze ve defin işlemlerini ücretsiz gerçekleştiren Kdz.Ereğli Belediyesi, Mezarlık Bilgi Sistemi ile de vefat edenlerin mezar konumunun yakınları tarafından sorgulanabilmesine olanak tanıyacak.  Vatandaşlar sisteme Kdz.Ereğli  Belediyesi’nin internet sayfası üzerinden ulaşabileceği gibi, Mezarlık girişlerine yerleştirilen KIOKS’lardan bilgileri girerek erişebilecek.
Bu çalışma kapsamında, mezar adaları ve mezar yerleri tek tek işaretlenerek veri tabanına aktarılıyor. Sistem sayesinde mezarlıkların parselasyon çalışmaları yapılarak boş mezar yerleri tespit ediliyor, eski mezarlıklarda defin yapılabilecek yerler belirlenebiliyor.

 

Yorum Ekle