SON DAKİKA

Ereğli’nin yolları siyah asfalta boyanacak!

Ereğli’nin yolları siyah asfalta boyanacak! 06 Mayıs, 2023 08:17 Güncelleme: 06 Mayıs, 2023 08:17 Ereğli’nin yolları siyah asfalta boyanacak!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yaz sezonunda 60 bin tona yakın sıcak asfalt dökeceklerini, 120 bin metrekare de emisyon asfalt döküleceğini açıkladı. Taş duvar ve parke ihalelerinin son aşamada olduğunu belirten Başkan Posbıyık, yeni Şehir Mezarlığı ve Şehit Mezarlığı’ndaki çalışmaların da sürdüğünü açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mayıs ayı meclis toplantısında belediye hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ereğli’de yolların siyah asfaltla boyanacağını anlatan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Belen Yeni Mahalledeki yeni şehir mezarlığımız definler için hazır hale geldi. 100 Bin kişilik, Allah gecinden versin ama herkese mezarlığımız var. Ücretsiz olarak gömü işlemlerine başladık. Üst tarafına da bir Şehit Mezarlığı yapmak için bir gayreti içerisindeyiz. Allah şehit vermesin, ölüm olmasın ama şuanda Şehit Mezarlığı da hızlı bir şekilde eksiklerini tamamlıyoruz. Milli Savunma Bakanlığı'nın verdiği standartlar ölçüsünde hazırlanıyor.

60 bin tona yakın sıcak asfalt dökeceğimizi söylemiştik, ihale bitmek üzere 120 bin metre kare de emisyon asfalt dökerek Ereğli'de asfaltsız nokta bırakmak istemiyoruz. Ereğli'de yollar siyaha boyanacak. Siyaha boyamakta kararlıyız. Parke, taş duvar ihaleleri de hazırlanıyor, son aşamaya geldi. Dereleri temizlemeye başladık, yaz ayı geldi, gerekli çalışmalar sürüyor.

Müze açılışı yaptık. Türkiye'de 9'ncu oyuncak müzesini açma şerefine meclis üyelerimiz ile birlikte nail olduk. Çok güzel bir olay. Bu hafta Kızılca Köyü'ndeydik, köylere de uzanmaya çalışıyoruz. Oradaki çocuklarımıza ulaşmak, köylerle istişare olmak, elimizden gelen yardımı yapmak istiyoruz. Oyuncak Evi’mizde güzel çalışmalar yapılıyor.”

Yorum Ekle