SON DAKİKA

Ereğli’de AK Parti ve Belediye 2 yıldır akıl tutulmasındalar.”

MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Genel ve yerel siyaseti S Rota Haber okurları için değerlendirdi. 27 Mayıs, 2016 18:58 Güncelleme: 27 Mayıs, 2016 18:58 Ereğli’de AK Parti ve Belediye 2 yıldır akıl tutulmasındalar.”

 Haber-Röportaj: Seyhan DİKAY

  S Rota Haber Gazetesi’nin  topluma mal olmuş kişiler kapsamında  devam ettirdiğimiz haber-röportaj söyleşimizin bu sayımızdaki konuğu MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker oldu. Şeker ile  Genel ve yerel siyasetin ilçemize yansımalarını, MHP’de sorun haline dönüşen Kurultay sürecini, Milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları ve ardındaki Başkanlık Sistemi  arayışları,  Ereğli’de AK Parti-Belediye arasındaki iç çekişmelerin hizmet üretilememesine yol açtığı iddialarını görüştük.

 MHP İlçe Başkanı Şeker, Türkiye’nin rejim ve sistem sorunuyla karşı karşıya olduğu gibi MHP olarak Başkanlık sistemine karşı çıktıklarını söyledi. Ereğli’nin Erdemir’in özelleşmesinden buyana gerilemeye başladığını Belediye ve AK Parti  İlçe Yönetiminin 2 yıldan buyana akıl tutulması içinde olduğunu ileri sürdü. İlçede iktidar gücünün hizmet değil kişisel çıkar olarak görüldüğünü belirterek, belediyenin bir çivi çakılmasını dahi törene çevirecek düzeye geldiğini ifade etti. 2 yılın boşa gittiğini ve bundan sonraki sürenin göz boyama ve makyajdan öteye gidemeyeceğini de vurgulayarak  S Rota Haber  aracılığıyla  ilçede süratle yeniden İlçe Temsilciler Kurulu oluşturulması gerektiğinin çağrısını yaptı. MHP İlçe Başkanı Şeker ile söyleşimizi okurlarımızla paylaşıyoruz.

  MHP’nin yapılamayan kurultayını (Kongreyi) nasıl değerlendiriyorsunuz?

   Şu anda MHP Genel Merkezi Yargıtay’dan çıkacak kararı beklemektedir. Bizde farklı düşünen şu anda Genel Merkez yönetiminin değişmesini isteyen arkadaşlara özellikle bu Yargıtay kararını beklemenin doğru olduğunu söylüyoruz.

  Kongre sürecine müdahaleleri demokrasi anlayışınıza göre nasıl değerlendiriyorsunuz?

     MHP   sıradan bir parti değil. Türk siyasetinde ki hacmi ve ağırlığı aldığı oydan kat ve kat fazla olan, Türk Milletinin milli refleksi dediğimiz, son kalesi dediğimiz bir merkez partisi, “Türk Milleti = Milliyetçi Hareket Partisi” diyoruz. Bugün yapılan bir araştırmada “Ak Parti olmazsa hangi partiye oy verirsiniz” diye sorulduğu zaman % 35’nin MHP dediği Türk Milletinin tam ortalaması olan bir partiden bahsediyoruz. MHP Türk Milletinin milli refleksidir. Dışarıdan müdahalelerin iyi niyetli olmadığı kanaatindeyiz

“Türkiye rejim ve sistem sorunuyla karşı karşıya’’ Türkiye’de size göre Türk siyasal demokrasisi hangi yöne gidiyor?

    Sorunuz cevabını şöyle özetleyim; Türkiye önümüzde ki günlerde rejim ve sistem sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu referanduma getirirse Türk Milleti’nin bunu ret edeceğine inanıyoruz. Kamuoyu araştırmaları Ak Parti’yi 1. Parti yapıyor ama Başkanlık modeline % 70civarında bir karşıtlık var. Erdoğan’ı sevmek Ak Parti’yi 1. Parti yapmak başka bir şeydir. Ama Başkanlık modeline de Ak Parti içerisinden çok ciddi bir kesimin karşı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye ilk önce parlamenter demokratik rejiminin eksikleri giderip iyice sağlamlaştırıp buna göre önüne bakmalıdır

“Bir çivi çaksalar tören yapacak hale düşmüşler.”

Ereğli’de Ak Partili yerel yönetimin uygulamalarını sert ve iddialı bir şekilde sorguluyorsunuz. Bu iddialarınız ne dereceye kadar doğrudur?

     20 Yıllık bir Halil Posbıyık yönetiminin arkasından özellikle seçim atmosferinde Ak Parti kanadı Ereğli’ye hizmet getiremediklerinin sebebini Ereğli’de kavgacı bir Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın olduğundan dolayı iktidar nimetlerini Ereğli’ye sunamıyoruz, Ereğli’nin iktidar nimetlerinden faydalandırmamız için Belediyenin de Ak Partili olması gerektiği bir algı yönetimiyle Ereğli Belediyesi’ni kazandılar diyelim. Ak Partini gücünü Ereğli’ye yansıtmamız için Belediye’yi almamız gerekiyor yerel ve genel yönetimin aynı partiden olması gerekiyor propagandaları ile Belediye’yi kazandılar, 30’a yakın çılgın projeden şu ana kadar 2 yılı dolan Ak Parti’den hayata geçen hiçbir şey yok. Bunun da üzerine biliyorsunuz geçen haftalarda Çetin Apatay Bulvarında Kaldırım genişletme, daraltma bir çevre düzenleme çalışması var. Bununla ilgili hepimizi çok şaşırtan bir temel atma töreni yapıldı. Gerçekten burada Ak Parti’nin özellikle Belediye’nin ve icra makamlarının bir akıl tutulması yaşadığını görüyorum. Ereğli kendilerinden devasal hizmetler, çılgın projeler beklerken birden böyle hedeflerinden çok uzaklaşmış, vizyonlarından çok geride kalmış nerdeyse, bir çivi çaksalar buna tören yapacak hale düşmüşler. Bizde özet olarak diyoruz ki Ereğli bir 5 yılını kaybetmiş durumdadır. Ak Partili yöneticiler, özellikle Belediye yöneticileri, Belediye Başkanımız, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı, Bölge Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’na şunu söylüyoruz yerel yönetimlerde görev süresinin dörtte ikisine yaklaşmışlar durumdalar. Bundan sonraki çalışmaları da makyaj çalışmaları, maske çalışmalarının ötesine geçmeyecek. Gerçekten Ereğli hizmetini alamadı. Türk siyasi tarihinde kimseye nasip olmayan muktedir bir iktidar ile karşı karşıyayız. Yerel yöneticiler Ereğli’de bir hizmet üretemediler.

  Ereğli’de sizin ifadenizle “ Müjdeler Fakülteleri” Müjdeler Üniversitesine dönüşür mü?

  Bizde ironi ile beraber Ereğli’mize bir üniversite kazandırılabilir mi? İcra makamını biraz tırtıklamak için, biraz iteklemek için bu açıklamayı yapmıştık. Sayın Bakan müjde veriyor, Milletvekillerimiz müjde veriyor, İlçe Başkanları müjde veriyor, Erdemir biz hazırız diyor, TSO Vakıf Üniversitesi yapalım diyor. Bu kadar imkan varken bizde diyoruz ki! müjdeci Fatih Çakır, Müjdeci Sayın Faruk Çaturoğlu artık şu müjdeden birkaç adım ileri geçinde şunları hayata geçirin. Ak Partili yöneticilere diyoruz ki elinizde imkanlar varken yapın. Ama gördüğümüz kadarıyla Ak Partili yöneticilerde bir ufuk daralması söz konusu, bırakın elinde ki nimetleri, imkanları iktidar gücünü kullanmayı, tersine kendi içlerinde ki kavgaya kullanıyorlar veya kendi şahsi, siyasal hedefleri noktasında hareket ediyorlar gibi geliyor bize. Dolayısıyla bölgemiz zarar görüyor. Kalan günlerini iyi değerlendirsinler. Ereğli’mize hizmet imkanı varken hayırla yad edilmek, Ereğli tarihine geçmek istiyorlarsa elde ki bu imkanları hizmete dönüştürsünler. Bu sözler müjde de kalmasın inşallah reel olur.

“AK Parti bir karabulut gibi Ereğli’mizin üzerine çöktü.”

 AK Parti’nin Belediye’yi  kazanmasıyla yeni bir sürece girildi. Sizce Ereğli gelişme- sosyal-  kültürel  ve ekonomik açıdan hangi dönemi yaşıyor.?

           Özellikle Erdemir’in 2006 yılında özelleştirilmesinden sonra ekonomik olarak geriledi. 2014 AK Partili Belediye’den sonrada sosyal-kültürel yaşamda da bir geri gitme söz konusu. Ereğli’de festivaller artık yapılmıyor. Caddemiz, sokağımız, sahilimiz eskisi kadar neşeli ve renkli değil. Sosyo  ekonomik manada, kültür ve sanatsal manada , sportif manada hiçbir şey duymuyoruz. AK Parti bir karabulut gibi Ereğli’mize çöktü. Tez zamanda inşallah kurtuluruz diyoruz. Ereğli’miz Şirin Ereğli ismini almış, Karadeniz’in incisi herkesin geçmiş yıllarda yaşamaktan zevk aldığı, onur ve gurur duyduğu bu şehrimiz çekilmez ve terkedilmiş hale getirilmiş durumdadır. Biz Ereğli’nin yeniden tercih edilen şehirler arasına dönmesini istiyoruz. Ak Partili yöneticiler kalan sürelerini iyi değerlendirsinler. MHP olarak bu kötü gidişatta hiçbir katkımız yok bizim. Bizlerde artık bu görevlere talibiz. Genel ve yerel yönetimlerde bizlerde olmak istiyoruz. Hizmet etme fırsatı yakalamak istiyoruz. İnşallah vatandaşlarımız seçmenlerimiz, MHP’nin bu temiz ve genç kadrolarını görev başına getirirler bizde şirin ve güzel Ereğli’mize ve Türkiye’mize hizmet etme fırsatı yakalarız.  

  “Ereğli’de İlçe Temsilciler Kurulu’nu geri getirmeliyiz’’

    Son olarak ne eklemek istersiniz?

     eleceğimizi kurtarabilir, yarınlarımızı inşa edebiliriz. Bizde bu enerji fazlasıyla mevcut, Ereğli’nin yarın ki günleri aydınlıktır.Ereğli’de tersaneler kapalı, Erdemir özelleştirilmiş, sac tüccarı sektörü yok olmuş buna rağmen Ereğli yine ayakta. Ereğli tüm ekonomik değerleri sıfırlanmasına rağmen yine ayakta kalmayı başarabilmiş. Ereğli’de bir istihdam gerçekleştiği anda hızla kalkınabilir. Onun için Ak Partili yöneticileri tenkit ediyor, eleştiriyoruz. Bu imkan ellerindeyken OSB’de 2 bin – 3 bin kişilik yatırım yapacak üretim ve imalata dayalı fabrika imkanı sunabilirler. Bıraksınlar bu siyasi kavgalarını, hizmet zamanıysa hizmet zamanı olarak  değerlendirsinler. Ama görüyoruz ki bunları çözemeyecekler bizde son söz olarak şunu söyleyelim, Ereğli’de Erdemir ile ilişkiler hala istenilen düzeyde değil. Eski Devlet Hastanesinin yeri BEܒye geçmiş olmasına rağmen hala hayata geçmiş değil. Tersanelerimiz hala kapalı, kurumlar arası hala kavgalar söz konusu. MHP İlçe Başkanı Talat Şeker olarak söylüyorum 1994-1995 ruhunda ki İlçe Temsilciler Kurulunu geri getirmeliyiz diyorum. Bütün siyasal temsilcilerin, STK’ların, sendikaların, odaların içinde olduğu, esnafımızı, köylümüzü, kentlimizi temsil edebildiğimiz bir ilçe temsilciler kurulu oluşturup hemen hızlı bir şekilde Üniversite, tersaneler, ekonomide büyümeyi hayata geçirebilir. İktidar partisine sadece kendilerine değil. Kendileri dışında kalanlarında görüşlerini almaları ve tüm ST֒lerin enerjilerinden, görüşlerinden istifade etmesi gerektiğini bu noktada da, kısa vadede seçim gözükmüyorken İlçe Temsilciler kurulunu hayata geçirmek çok önemlidir. Bir güç birliği, hedef birliği, amaç birliği yapabiliriz. Söylem ve eylem birliği yapabiliriz. Önümüzde ki günlerde bununla ilgili çalışmalar başlatmak istiyorduk. İlçe temsilciler kurulunu şimdiden sizin aracılığınızla ilk defa duyurmuş olduk. Bu manada da size teşekkür ediyorum. 

 

Yorum Ekle