SON DAKİKA

EREĞLİ-ZONGULDAK KARAYOLUNDA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Ereğli'de etkili kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. 08 Aralık, 2013 10:27 Güncelleme: 08 Aralık, 2013 10:27 EREĞLİ-ZONGULDAK KARAYOLUNDA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Ereğli'de etkili kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Ereğli-Zonguldak karayolunun Soğanlı rampaları mevkisinde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Kar yağışı sonrasında yüksek kesimlerde kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu öğrenildi.

Ağır tonajlı taşıtların çoğunlukta yolda kaldığı güzergahta, bazı otomobil sürücüleri ise zincir takmak zorunda kaldılar. Bölge Trafik ekiplerinin olası kazalara karşı yolda kontrollü geçiş sağladıkları gözlenirken, bazı araç sürücüleri ise karayolları ekiplerini eleştirdi. Sürücüler, günler öncesinden meteorolojinin duyurmasına rağmen, karayolları ekiplerinin hazırlıksız yakalandığına dikkat çekerek, “Bu kadar kar yağışında eğer araçlar yolda kalabiliyorsa, bu karayolları ekiplerinin başarısızlığıdır.” şeklinde konuştu.

Bu arada karayollarına ait bir greyderin bölgeye gelerek yolda başlattığı kar temizleme çalışmasının tamamlanması ve yolda kalan ağır tonajlı kamyon ve uzun araçların hareket etmesinin ardından trafik akışı normale döndü. Yolda kar yağışının şiddetini arttırması nedeniyle Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından uzun araç ve tonajlı kamyonların geçişine izin verilmiyor.

Yorum Ekle