SON DAKİKA

Ereğli Yeniden Refah Partisi basın toplantısı düzenledi...

Ereğli Yeniden Refah Partisi ilçe Teşkilatı’nca, kahvaltılı teşkilat kaynaşması ve basın toplantısı düzenlendi. 30 Ocak, 2023 09:13 Güncelleme: 30 Ocak, 2023 09:13 Ereğli Yeniden Refah Partisi basın toplantısı düzenledi...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Aras, “42 başbakan geldi. Bunların 32’sinin icraatini, hizmetini, ihanetini gördüm.11 Cumhurbaşkanı, 42 başbakan arasında arkaya bakıyorum. Gelmiş geçmiş Türkiye’ye gelmiş, hizmet etmiş devlet adamları arasında, sağcısının-solcusunun, inananın, inanmayanın, ateistin, Türkün, Kürdün, alevinin, sünninin, oy versin vermesin iyi adamdır dediği tek kişi var, Profesör Doktor Necmettin Erbakan. Bir ikincisi yok” dedi.

Karadeniz Ereğli Yeniden Refah Partisi ilçe Teşkilatı’nca, kahvaltılı teşkilat kaynaşması ve basın toplantısı düzenlendi.

Cehennemağzı Mağaraları bölgesinde bulunan Acheron Sofrası’nda düzenlenen toplantıya Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Aras, Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı,Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Adem Çetinkaya, Karadeniz Ereğli’den Sorumlu Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Recep Tunç, partinin bazı ilçe başkanları, parti yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Aras, bir sandalyenin üzere çıkarak ve yanında getirdiği görsellerle destekleyerek, mikrofon kullanmadan yaptığı konuşmada insanların, üç yerde hesap verdiğini söyledi.

Aras “Birincisi sandık başında. 14 Mayıs’ta, üç buçuk ay sonra. Ali İmran 104. Ayet, ‘Bir kötülük varsa elinle mani ol’ diyor. Yani oy kullanırken. Dilinle mani ol, yaşlıysan buğz et diyor. İkincisi musalla taşında. Hoca nasıl bilirsiniz diyor. Üçüncüsü mahşer başı. Keramen katibin yazıyor. Susam tanesi kadar hayır olsa kefeye koyarız diyor” ifadelerini kullandı.

Aras şöyle konuştu:

“Ereğli Türkiye’nin altı ilinden büyük bir ilçe, üç beldesi var. 93 köyü var. 112 bin nüfusu var. İlçe Kongresinde sıkıntılar oldu, genel başkanım buraya geldi. Şu anda genel başkanımız talimat verdi. Türkiye’nin 81 ilini, 922 ilçesi, 335 beldesi, 18 bin köyünü, 700 bin kahvesini, 2 milyon 191 bin esnafını teker teker dolaşıyoruz. Onun için buraya geldik. Niye koşturuyorum, yaşı seksene dayanmış bir abinizim. Türkiye’ye 12 cumhurbaşkanı geldi. Atatürk’e ömrüm yetişmedi ama İnönü ve Bayar’dan itibaren gördüm. 42 başbakan geldi. Bunların 32’sinin icraatini, hizmetini, ihanetini gördüm.11 Cumhurbaşkanı, 42 başbakan arasında arkaya bakıyorum. Gelmiş geçmiş Türkiye’ye gelmiş, hizmet etmiş devlet adamları arasında, sağcısının-solcusunun, inananın, inanmayanın, ateistin, Türkün, Kürdün, alevinin, sünninin, oy versin vermesin iyi adamdır dediği tek kişi var, Profesör Doktor Necmettin Erbakan. Bir ikincisi yok.”

Herkesin çeşitli makamlara gelebileceğini ama TBMM Kürsüsünden “Bana ne Amerika’dan” diyen Necmettin Erbakan olamayacağını ifade eden Aras’ın konuşması zaman zaman “Mücahit Erdoğan” sloganıyla kesildi.

“HERKESE AŞ-İŞ VERDİK, YİNE VERİRİZ”

Konuşmasında hükümetin yirmi yıllık icraatında işsizlik, yoksulluk, hırsızlık, cinayet, kapkaç, fuhuş, uyuşturucu konularında artış yaşandığını belirten Aras şunları söyledi:

“Biz bunun için dolaşıyoruz. Biz yirmi yıl iktidarda kalmadık. 94’te belediye başkanı olduk, iki sene sonra 96’da seçimi kazandık. On bir ayda fabrikadaki emekçiye, otobüsteki biletçiye, Sokaktaki simitçiye, cami önündeki dilenciye, ezan okuyan hocaya, mutfaktaki bacıya, dairedeki memura, başındaki amire yüzde ikiyüz-üçyüz zam verdik. Bunlar vermedi. Allah şahit. Edirne’den, Kars’a Sinop’tan Antalya’ya kadar 2 yüz fabrika kurduk. Herkese iş verdik aş verdik. Gene veririz. 681 ilçeye 681 fabrika. Kaynak var. Rakiplerimiz anket yapmış, AK Parti 31,5, CHP 26,2, İyi Parti 5,7, Milli Görüş 13,7. Geliyoruz hayırlı uğurlu olsun.”

Aras, israf ve gelir adaletsizliği konusundaki görüşlerini yanında getirdiği nesneler ve pankartlarla anlattı.

SARI: “BORÇLANMAYACAĞIZ, FAİZ ÖDEMEYECEĞİZ.”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı ise ülkede toplumun çoğunluğunun sıkıntı içinde olduğunu ifade ederek, “Bir iktidar, 14 milyon aileye sosyal yardım yapıyoruz diyorsa o ülkede huzur yoktur” dedi.

Sarı, “Faiz ekonomisinden kurtulmadıktan sonra, borç ekonomisinden kurtulmadıktan sonra Türkiye’de ucuzluk olmaz. Bunun çaresi ne, üretim yapacaksınız, katma değeri yüksek ürünler üreteceksiniz. İşte 81 ilimize bir tane katma değeri yüksek ürünler üreten fabrika kuracağız. 681 tane her ile işletme kuracağız, işsiz kardeşlerimizi çalıştıracağız, katma değeri yüksek ürünleri yurt dışına satacak, döviz ihtiyacımızı karşılayacağız. Borçlanmayacağız, faiz ödemeyeceğiz. Yine har vurup harman savurmayacağız, uçak filomuz olmayacak. Gereği kadar olacak. Bu milletin alın terini kimse har vurup harman savuramayacak. Bunu geçmişte rahmetli Erbakan hocamız yaptı, biz de onun evlatlarıyız, biz de aynını yapacağız. Genel Başkanımızın bizzat Erbakan hocamız tarafından yetiştirildiğini, projelerin kendisine verildiğini biliyoruz. Geldiğimiz gibi yüzde 150 zam yapacağız. Yılda 150 milyar dolar kaynak getirecek kaynaklarımızla, işçimize emeklimize yüzde yüz elli zam yapacağız.”

ÇETİNKAYA: “YENİDEN REFAH YILDIZI PARLAYAN BİR PARTİ”

Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Adem Çetinkaya ise, “Yeniden Refah Partimizin ana hedefi, milletimizin maddi ve manevi kalkınmasını gerçekleştirerek huzur ve refaha ulaşmasını sağlamaktır. Bununla birlikte ilmi,siyasi, iktisadi ve ahlaki alanlarda gerekli adımları atmaktır. Bizler kavga etmek, yıkmakiçin gelmiyoruz. Bizler siyasete nezaket ve zarafet kazandırmak için geliyoruz. Bugüne kadar yapılan hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, tebrik etmek için geliyoruz. Eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları da nihayete erdirmek, yanlışları da doğrusunu ortaya koymak suretiyle düzeltmek için geliyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne, tüm yok saymalara rağmen, medya ambargolarına rağmen, anket manipülasyonlarına rağmen, bugün gelinen noktada 81 ilde, 922 ilçede teşkilatlarımızı tamamladık. Son sekiz ayda oransal bazda en yüksek üye sayısına ulaşan siyasi parti olmuştur. Allah’ın izniyle partimiz her geçen gün yıldızı parlayan bir parti haline gelmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından gazetecilerin soruları cevaplandı. Seçimlere tek başına girme kararları konusundaki bir soruyu cevaplayan Genel Başkan Danışmanı Aras, bu konuda kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda tek başlarına seçime girmek istediklerini ifade etti.


Yorum Ekle