SON DAKİKA

EREĞLİ BELEDİYESİ, ENGELLİLERİ UNUTMADI

Ereğli Belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerinde kullanılacak olan Engelli Taşıma Aracı basına tanıtıldı. 03 Aralık, 2013 16:52 Güncelleme: 03 Aralık, 2013 16:52 EREĞLİ BELEDİYESİ, ENGELLİLERİ UNUTMADI

Ereğli Belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerinde kullanılacak olan Engelli Taşıma Aracı basına tanıtıldı. Tanıtımda konuşan Başkan Posbıyık "Yeni bina yapmak isteyenlere Apartman girişlerinde engellilerin girebileceği yolları yapmadan inşaatlara ruhsat vermeyeceğiz." dedi.

Ereğli Belediyesi sosyal projeleri kapsamında hizmete aldığı Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerinde kullanılacak olan Engelli Taşıma Aracı bugün itibari ile hizmete başlıyor. Belediye binası önünde basın toplantısı düzenleyerek aracı basına tanıtan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık , alınan aracın evde bakım hizmetlerinin yanı sıra yatalak hastaları refakatçileri eşliğinde sahile indirerek gezmelerini ve dolaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Posbıyık ayrıca belediye olarak aldıkları karar doğrultusunda yeni inşaat yapacak olanlara apartman girişlerinde engellilerin girebileceği yolları yapmadan inşaatlarına ruhsat vermeyeceklerini söyledi. Yeni alınan engelli aracını 3 Aralık Dünya Engelliler günün de hizmete almalarında dolayı mutlu olduklarını ifade eden Posbıyık, engelli aracının, yatalak ve engelliler için yaptıkları çalışmanın son hamlesi olduğunu söyledi. 

Yapılan konuşmanın ardından 100 bin liraya mal olan ve Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla alınan engelli aracı basın mensuplarına tapılan tanıtımında engelli sandalyesinin nasıl yüklendiği ve yükleme sonrasında tekerlekli sandalyenin nasıl sabitlendiği konusunda bilgiler verildi.

Yorum Ekle