SON DAKİKA

EREĞLİ BELEDİYESİ EĞLENCE İÇİN KURULMADI’

MHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir,beraberinde MHP Belediye Meclis Üyesi adayı Ali Toprak, Kdz. Ereğli Çankırı İli Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yaptığı festivallerin eğlence ağırlıklı olmasını eleştiren Özdemir “Ereğli Belediyesi eğlence belediyesi değildir” dedi. 30 Aralık, 2013 10:19 Güncelleme: 30 Aralık, 2013 10:19 EREĞLİ BELEDİYESİ EĞLENCE İÇİN KURULMADI’

MHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir,beraberinde MHP Belediye Meclis Üyesi adayı Ali Toprak, Kdz. Ereğli Çankırı İli Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yaptığı festivallerin eğlence ağırlıklı olmasını eleştiren Özdemir “Ereğli Belediyesi eğlence belediyesi değildir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir bazı parti yöneticileri ile birlikte Özdemir Kdz. Ereğli Çankırı İli Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Burada çok sayıda dernek üyesi ile sohbet eden Özdemir, Ereğli Belediyesi’nin festivalleri eğlence ağırlıklı düzenlemesini eleştirdi.

ÖZDEMİR; “KİMSE SAF OLMASIN”

Festivallerin Ereğli ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini dile getiren Özdemir “Festivali hep birlikte yapalım. Bu gün siz ne yapıyorsunuz? Gidiyorsunuz işadamına, müteahhide para alıyorsunuz. Para aldığınız o esnaf ve tüccarda sizden bir şey talep ettiği zaman sesinizi çıkartamıyorsunuz. Bu gün bir işadamı festivale 200 bin TL veriyorsa karşılığını ister. Kimse saf olmasın. Dolayısıyla bunların bedelini benim halkım ödüyor. Hizmete harcanması gereken parayı biz festivale harcıyoruz. Bizim Osmanlı çileğimiz var. Unutulmaya başlandı. Bir arkadaşımız Ereğli çileğinden gazoz üretti. Bizim bunları teşvik etmemiz lazım. ERDEMİR’in ürettiği ve yan sanayinin ürettiklerine yönelik bir fuar yapabilirsiniz. ERDEMİR’in ürettiği sac Kayseri’ye gidiyor, ürün olarak bize geri dönüyor.

“İKİ TANE FESTİVALLE KARIN DOYMUYOR”

Geçenlerde bir işadamı anlatıyor; ‘Ben Ereğli’ye yatırım yapmak istedim, festival için benden para istendi. Yer tahsisinde bana problem çıkartıldı. Ben o yatırımı İzmir’e yaptım. Orada 2 bin 100 kişi çalışıyor.’ Bu kime zarar? Ereğli Belediyesi’ne de zarar, halkada zarar, millete de zarar. Dolayısıyla bizim artık bunları görmemiz gerekiyor. İki tane festivalle karın doymuyor. İki tane festivalle şehir huzur bulamıyor. Ereğli’nin alt yapısı 20 yıl önceki alt yapı olduğu için hizmet vermekte zorlanıyor. Allah’tan kar yağmıyor. Kar yağdığında ne hale geldiğini görüyoruz. Ama siz bütün enerjinizi festivallere verdiğiniz zaman hizmet yapmaya vakit bulamıyorsunuz.

“HİZMET ALMAK İÇİN BELEDİYENİN İ

KTİDAR PARTİSİNDEN OLMASI ŞART DEĞİL”

Karabük Belediyesi’nin projelerini gördüm. Adamlar bir mahalleden diğer mahalleye köprü yapmışlar 470 metre. Sanki asma köprü yapmışlar. Karabük nüfus olarak bizden daha az. 10 yıl önce Karabük bizim Kozlu beldemizle eş değerdi. Bir önceki Belediye başkanı 21 milyon TL’lik belediye sarayı inşa etmiş. Yeni seçilen MHP’li belediye başkan arkadaşımız ‘Ben burada oturmam, ben burasını üniversiteye tahsis edeceğim. Buraya onkoloji bölümü gelecek.’ diyor ve orası üniversitenin onkoloji bölümü oluyor. Bu gün Karabük’te 20 binin üzerinde üniversite öğrencisi var. Bunlar istenirse oluyor. Hizmet alabilmek için belediyenin hükümetle aynı partiden olması gerekmiyor.

“BELEDİYECİLİK SADECE SOKAK SÜPÜRMEKLE OLMUYOR”

Ereğli halkı hizmetin en iyisini hak ediyor. Bunun için Ereğli belediyesinin yeterli derecede bütçesi de var. Ereğli Belediyesi’nin bütçesi 34 vilayetten daha büyük. Ereğli Belediyesi cenazemiz olduğunda sadece cenazemizi taşıyan, 2-3 tane mesire alanı açan bir belediye olmamalı. Seçimleri kazanır yada kaybederiz. Bu cenab-ı Allah’ın takdiridir. Ama biz üç aylık seçim süresi boyunca projelerimizi Ereğli kamuoyu ile paylaşacağız. Biz halkın beklentisini yükselteceğiz.  Halk artık belediyeden bir şeyler talep etmeye başlayacak. Belediyecilik sadece festival yapmakla, sokakları süpürmekle olmadığını halkımız bilmeli.

“KURUMLAR ARASI DİYALOĞU SAĞLAYACAĞIZ”

Biz Ereğli Belediyesini aldığımızda kurumlar arası diyalogu sağlayacağız. Nasıl ki Cumhurbaşkanı belirli zamanlarda tüm kurum ve kuruluşlarla bir araya gelip onları dinliyor. Bizde Ereğli’de ki bütün kurum, kuruluş ve STK’larla sürekli bir araya gelip Ereğli’ye yapılacak projeler ve çözülmesi gereken sorunlarımızla ilgili konuşacağız.”

Kdz. Ereğli Çankırı İli Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Deniz ise konuşmasında Özdemir’i derneklerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Deniz konuşmasında “İnşallah memleketimiz ve hepimiz için hayırlısı olur. Çıktığınız bu yolda sizlere başarılar dileriz” dedi.

Özdemir yapılan konuşmaların ardından dernek üyeleri sohbet edip fikir alışverişinde bulundu.

Yorum Ekle