SON DAKİKA

ERDEM:"BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİK"

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem, Ereğli Devlet Hastanesi'nin 2013 yılı ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 13 Şubat, 2014 17:10 Güncelleme: 13 Şubat, 2014 17:10 ERDEM:"BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİK"

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem, Ereğli Devlet Hastanesi'nin 2013 yılı ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ereğli Devlet Hastanesi'nin kalite denetlemelerinde Zonguldak'ta birinci olduğunu söyleyen Erdem, alınan başarının ekip işi ve kollektif çalışma ile sağlandığını söyledi. Erdem, “Bu toplantımızın amacı 2013 yılına ilişkin hastanemizle ilgili çok özet bir değerlendirme yapmak. Öncelikle Ocak 2014'te kalite denetlemeleri çerçevesinde tüm Türkiye ve ilimizde yapılan hastaneler denetlemesinde, yani kalite denetlemelerinde hastanemiz Zonguldak ilinde en yüksek puanı aldı. 100 üzerinden 92 puan aldı. Ben bundan dolayı başta yönetici arkadaşlarımıza, kalite birimimize ve şu an burada bulunan kalite birim sorumlusu arkadaşlarıma, ekip arkadaşlarıma, hemşire arkadaşlarıma, hizmetli arkadaşlarıma, yani hastanedeki tüm kademedeki arkadaşlarıma teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu bir ekip işidir. Kollektif bir iştir. Ekip çalışması olmazsa bu başarılamaz. Bu fiziki imkanlarımıza göre 92 puan çok iyi bir puandır. Bu da Zonguldak çapında hastaneler bazında gerçekleşti. Tekrar kendilerini kutluyor teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kalite ödülü hakkındaki değerlendirmemden sonra, yakında başlayacak gebe okulumuzun bilgisini vermek istiyorum. Bu eğitimlerimizde daha rahat ve sağlıklı doğum, bebek, kaliteli bir doğum sürecini gerçekleştirmek gibi amaçlarla gebe eğitimleri sürdürülecek. Şubatın 20'sinde başlayacak bu eğitimlerimize tüm hamileleri davet ediyoruz. Eğitimler hafta içi Perşembe günleri düzenlenecektir. Hastalarımıza bununla ilgili broşürlerimizi vereceğiz. Bu da tüm Türkiye'de başlayan yeni bir uygulamadır. Şu ana kadar 46 kayıt gerçekleşti. Gebelerimize güzel ve kaliteli bir hizmet vermek için bu hizmetimizi başlatacağız.”

YENİ HASTANE 17 MAYIS'TA TESLİM EDİLECEK

2013 yılında Kamu Hastaneleri Birliği adı altında yaşanan yenilik çerçevesinde hastane hizmetlerinin de revize edildiğini belirten Erdem, 2013 yılının istatistik rakamları hakkında da şu bilgileri verdi: “2013 yılında poliklinik sayımız toplam 661 bin 186 olarak gerçekleşti. Bunun 167 bin 206'sı acilde hizmet gören hastalarımız. Yatan hastamız 19 bin 930. Gördüğünüz üzere neredeyse bir ilçe nüfusuna tekabül ediyor. 18 bin 489 ameliyat gerçekleştirildi. Bin 343 de doğum gerçekleştirildi. Diğer teferruat bilgileriyle sizleri boğmak istemiyorum. Bunların yanı sıra yeni hastane binamızın inşaatı halen devam ediyor. 17 Mayıs 2014'de teslim süresi bitiyor ve bize teslim edecek. Bu konuda bizim çalışmalarımız da devam ediyor. Hastanenin mefruşatına ilişkin 6 milyon liralık bir ihtiyaç tespiti yaptık. Bu ödeneğin temini için gerekli işlemler sürüyor ve ihale aşamasına gelindi. Yine hastaneyi ana yola bağlayacak kavşağın yapımı da ihale aşamasında. Yani hayati açıdan bu kadar elzem olan bir yatırımın yolu da mutlaka yapılacak. Zemin etütleri de sürmekte. 2013'de mevcut hastanemizle ilgili iyileştirmelerimiz de devam etti.”

Toplantıda, Devlet Hastanesi Müdürü Yusuf Yalçınkaya, Müdür Yardımcısı Nilüfer Uzun, hastane doktorları ve hemşireler hazır bulundu.

Yorum Ekle