SON DAKİKA

Erdem : “Ticaret sadece para kazanmak değildir.”

İşleriniz ne kadar acil olursa olsun çözümü Dilek Reklam’da 10 Ocak, 2016 19:04 Güncelleme: 10 Ocak, 2016 19:04 Erdem : “Ticaret sadece para kazanmak değildir.”

Röportaj: Seyhan Dikay

Son 15 yıl içinde hızla gelişen dijital baskı teknikleri, baskı sektörüne yeni bir soluk getirdi. Dilek Reklam son teknoloji cihazlar ve deneyimli ekibi ile en hızlı ve hatasız bir şekilde sizlere hizmet sunmakta.

 20 seneden beri bu sektörde hizmet verdiklerini ifade eden Dilek ve Adem Erdem, 2000 yılından sonraki 15 yıllık süreçte, teknolojik imkanların gelişimiyle dijital baskıya geçtik ve sektörde yeni bir dönem başladı” diyerek piyasadaki yenilikleri takip ederek ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Hayata pozitif bakan ve ilk gördüğünüzde gülümsemesiyle size pozitif enerji veren Dilek Hanım ve Adem bey ile reklam sektörü, verdikleri hizmetler ve sektörün sorunları ve çözümlenmesi noktasında neler yapılabileceği hakkında sohbet ettik. 

Adem Bey, öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

Adem Erdem 1973 Kdz. Ereğli doğumluyum, aslen Trabzon’a bağlı Beşikdüzü’lüyüm. Lise mezunuyum. Evli ve iki kız çocuk babasıyım. Mesleğe Ereğli’de 1988 yılında Kemal Sarı’ya ait Rozet Tabelada başladım.1998 yılında ise eşimin adını taşıyan Dilek Reklam firması kurdum. 

Dilek Hanım sizi de kısaca tanıyabiliriz ?

Dilek Erdem, 1978 Kdz. Ereğli doğumluyum, eşim Adem Bey gibi ben de aslen Trabzon’luyum. Kdz. Ereğli Ticaret Lisesi mezunuyum. Büyük kızımız 18 yaşında Sakarya Üniversitesi Finansal Ekometri okumakta,  küçük kızımız ise 9 Yaşında Ereğli İlkokulu 4.sınıfta gitmekte. 

Kaç yıldır bu sektördesiniz? 

20 senedir reklam sektörünün içindeyiz. 

Dilek Reklam ne tür hizmetler veriyorlar?

Dilek Reklam olarak verdiğimiz hizmetleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Digital baskı, Matbaa işleri, Pirinç baskı, Plaket-Şilt-Madalyon, İş güvenliği Levhaları, Araç giydrime, Işıklı & ışıksız tabela, totem tabela, çatı ve duvar tabela, kutu harf tabela, krom paslanmaz harf, Cnc kesim, Led tabela, iç dış yönlendirme, uyarı ve ikaz tabelaları, display tabela, T-Shirt & forma & duba, Afiş ve pankart, kurumsal kimlik, grafik tasarım, logo tasarım, web tasarım hizmetleri 

Dilek Reklamın kuruluş amaçları nelerdir?

Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki; biz Dilek Reklam olarak 20 sene önce bu sektöre adım attığımızda sıfır sermaye ile işe başladık, mesleğe ilk başladığımız yıllarda ağırlıklı olarak çakmak ve kalem baskısı yapıyorduk fakat zamanla gelişime ve teknolojiye ayak uydurarak digital baskı ve matbaa işleri ağırlık verdik.

Kuruluş amacımız ise tabi ki  hizmet vermek, iş istihdamı sağlamak, koşulsuz müşteri memnuniyeti” prensibi ile bir baskı tesisinden beklenen; kalite, sürat, teknoloji, detay, iyi malzeme, tam hizmet, tecrübe ve güvenilirlik gibi şartları en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 

 İyi bir Reklam firması nasıl olmalı?

 İşini kaliteli yapmalıdır, en önemlisi ise müşteri memnuniyeti ve zamanında teslimat diyebiliriz. 

20 yıllık reklamcısınız. En keyif aldığınız projeniz hangisiydi?

Müşterinin memnun kaldığı her işten bizde keyif alıyoruz, müşterinin mutluluğu yaptığımız işte sürekliliği de beraberinde getirmekte.

 Sektörün neresindesiniz?

Zaten reklamın amacı, firmanın amaçlarıdır. Firmaların tanıtım yapmaktaki en genel amaçları; pazar paylarının büyümesi, yeni bir ürüne talep oluşturulması, benzer ürün ve hizmet üreten rakiplerle mücadele edilebilmesidir. Biz eşim Adem bey ile birlikte sürekli dayanışma içindeyiz birbirimizin en büyük destekçisiyiz, ve sürekli olarak da yenilikleri takip eden bir firmayız. O nedenle sektörün neresindesiniz? sorusunun cevabı olarak kısaca şunu söyleyebilirim bunun taktiri müşterilerimize ait. 

Sizce sektörünüzün en önemli sorunları neler ve siz ne tür çözümler öneriyorsunuz?

Çantacılar, merdiven altı kayıtsız bu işi yapanlar en önemli sorunlarımız arasında yer almaktadır. Herhangi bir ticari unvanı olmadan, vergi ve dükkan kirası ödemeden, yanında personel çalıştırmadan bu işi yapmaya çalışanlar sektörümüzün en önemli sorunları. Çözüm noktasında da reklamcıların ortak karar alarak bu tarz kayıtsız çalışanlara iş yapmamaları en doğru alınmış karar olacaktır

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Sektörümüzde ki temel sorun dürüstlük ve iş ahlakı, herkes bildiği işi yapsın. Ticaret sadece para kazanmak değildir. Reklam sektöründe, personel sorununun çözülmesi için de rekabet ortamının düzelmesi gerekiyor. Müşteri odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz, en büyük hedefimiz müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmektir.

Adres: Müftü Mah. İbrahim Efe Cad. No:71 Kdz. Ereğli

Tel: 0 (372) 322 29 43

Gsm : 0( 533) 716 68 11

Web:  dilekreklam2b.com

Mail: [email protected].

Yorum Ekle