SON DAKİKA

“Emekliler Sendikası” İçin Ereğli’de De Oluşum Başladı

“Emekliler Sendikası” İçin Ereğli’de De Oluşum Başladı 26 Kasım, 2022 12:42 Güncelleme: 26 Kasım, 2022 12:42 “Emekliler Sendikası” İçin Ereğli’de De Oluşum Başladı

Kısa adı “TÜRBEP” olan ve 53 il de oluşumunu tamamlayan binlerce üyeye sahip “Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu” Karadeniz Ereğli’de de kuruldu. Meryem Altınkaya (Yazgan)’nın kurucu başkanlığını yaptığı platform, yönetim kurulunu oluşturdu.Oluşumun en büyük amacı, emeklileri tek sendika çatısı altında toplamak...       

Ereğli'de, Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu’nun (TÜRBEP) ilçe yönetimi belirlendi.

25 Kasım Cuma, Halk kafe de, saat 14.00’da, bir dönem Minber gazetesinin imtiyaz sahipliğini yapan Meryem Altınkaya (Yazgan) öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, 12 kişilik yönetim oluşturuldu.

Isparta’da ikamet eden sosyolog Mehmet Öztürk’ün genel başkanı olduğu, Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu’nun, Kdz. Ereğli’de kurulmasına öncülük eden Meryem Altınkaya, 1 saatlik toplantının ardından yönetim kurulu başkanlığına layık görüldü. 

“Ülkemizde emekli olan bütün emekli kardeşlerimizin ekonomik, sosyal, demokratik, hak ve özgürlüklerini hak mücadelesi sayan demokratik katılımcı kişi hak ve özgürlüklerine saygılı olan bir platformdur” diyen Altınkaya,sosyolog Mehmet Öztürk başkanlığında Isparta’da kurulan platformun tüm Türkiye genelinde yönetimlerin oluşması için iki yıldır büyük bir istek ve özveriyle insanların organize olması, il ve ilçelerde yönetimlerin oluşturulma çalışmalarının sağladığını ifade etti.

“BİRLEŞE BİRLEŞE GELİYORUZ”

“Tek bir çatı altında birleşip haklarımızı savunacak, Türkiye Emekliler Sendikamızı kurmak için, takım ruhuyla, uyum içerisinde, kadınıyla erkeğiyle birleşe birleşe geliyoruz” diyerek oluşumun her görüşten, siyasetten, inanıştan, ayrım yapılmaksızın açık olduğunu, bu platformun her türlü siyasi görüşte olan kişilere açık olmakla birlikte, masa etrafında siyasal kimliğin yansıtılmadığına dikkat çeken TÜRBEP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Meryem Altınkaya (Yazgan), toplantının ardından detaylı açıklamalarda bulunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“GENÇLER KADAR EMEKLİLERİNDE HAYALLERİ, BEKLENTİLERİ VAR”

“Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Genel Başkanı Sosyolog sayın Mehmet Öztürk’ün teklifi üzerine, Karadeniz Ereğli’de yönetim oluşturma görevi bana verildi. Görevi memnuniyetle kabul ettim ve arkadaşlarımla birlikte tüm emeklilerin ortak sendika mücadelesini başlatmış olduk. Şimdi ayrışma zamanı değil birleşme zamanı. ‘Emekliler için, sendika çatısı altında birleşmek gerekiyorsa harekete geçelim’ diyerek bende bu anlamlı oluşumun içerisine adım attım.

Genel başkanımızın da dediği gibi, Türkiye emeklilerini birleştiren, tek bir sendika çatısı altında emeklileri toplayan, bölmeden bölünmeden aynı yerde birlikte yan yana yürümeyi hedefleyen güçte birleştirici olalım. Aynı yolda yürüyelim, yol olalım, yoldaş olalım. Bende buna hazır olduğumu gösterdim. Yanımda yer alan arkadaşlarımın da ilgi, alaka ve destekleriyle yönetimimizi 25 Kasım Cuma 2022 tarihinde oluşturduk.

Emeklilere ne verebiliriz? Gençler kadar emeklilerinde hayalleri, istekleri, hayattan beklentileri vardır. Bunlar nelerdir? Bunları öğrenebiliriz. Onların isteklerini nasıl karşılayabiliriz? Biz bu işe sosyal medyadan başladık. Toplantılarımızı yaptık, yönetimimizi de oluşturduk. Şu anda Ereğli’de, iki yüze yakın emekli üyemiz var. Kısa süre sonra binleri bulacağını düşünüyorum. Ben inanıyorum ki en kısa zamanda sendikamızı oluşturup, gerekli yardım ve hizmeti sunacağız. Bazı projeler oluşturmak, insanlara değer vermek, fikirlerini önemsemek gerekir…

“EMEKLİLER, YAŞAMIN TEMEL TAŞLARIDIR”

Hep gençlere soruyoruz; hayal ve istekleriniz nedir? Gelecek sizin çocuklar diyoruz, demeliyiz de ancak, bizim yaşımızda olan emekli olanlara da değer vermek, önemsemek gerek. Biz emekliler aslından insanoğlunun temel taşlarıyız. Yaşamın temel taşlarıyız. Biz şu anda ne yapıyoruz bu platformda emekliler için…?; Bir oluşum içindeyiz. Mücadele veriyoruz, ne yapabiliriz, onları nasıl bir araya toplayabiliriz, emekli kesimin taleplerine yanıt verecek ortak noktada nasıl ve hangi koşullarla, hangi faaliyetlerle yeterli oluruz… Şeklinde istişareler gerçekleştiriyoruz. Ereğli için henüz yeni bir oluşumuz ama bizler inşallah bu platform hareketini, Zonguldak merkez ve diğer ilçelere de en kısa sürede temsilciliklerimiz ile yayacağımıza inanıyor, kendimize güveniyoruz. Şöyle bir genele baktığımız zaman her yerde, her kesimde herkes kendi cephesinde muzaffer olma derdinde. Sanki herkes kendi kazanınca, herkes kazandı sanıyor! Aslında Türkiye genelini düşünerek hareket etmek lazım…

“GENÇLERE ÖRNEK OLUYORLAR”

Bizler, yurdumuzda gençliği kaybetmeden onlara nasıl sahip çıkıp, onları sahaya indirmeye gayret gösteriyorsak, emeklilere de aynı şekilde sahip çıkmak zorundayız. Talepler, istekler, yönlendirmeler farklı olabilir. Asıl olan ortak noktalarda, çalışmalarda bir arada olmaktır. Gençlerle yenilikçi bir ülke olabiliriz. Ancak emekli olan insanlarımızında, gençlerin yaşamlarına örnek olacaklarını hiçbir zaman unutmamalıyız. Biz yaşlılarımıza ne kadar değer verirsek, o kadar gençlerimize örnek oluruz.  Gençlerimiz onlara baktığı zaman kendi geleceklerini göreceklerdir.

Ben emekli değilim, emekli eşiyim. Bu mücadelede hiç tereddütsüz elimi taşın altına koydum, koymaya da devam edeceğim. Bizler Vatan, Toprak, Bayrak gençlere teslim edilmeli der, onlara gereken olanakların sağlanması, gelecek kaygısı yaşamamaları için nasıl mücadele edip geleceğe hazırlıyorsak, bugün de emeklilerimizi en rahat şekilde yaşatarak genç nesle örnek olmak durumundayız.

Gençlerimizin gelecek umutlarını hayal kırıklığına uğratmadan onlara örnek gösterilecek olan emeklilerimizin asla göz ardı edilmemesi gereken toplumun önemli bir kesimini oluşturduğu ve onlara değer verildiği gösterilmelidir. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir. Emekliler, Türkiye genelinde o kadar fazla ki, emeklileri bir araya getirdiğimizde isterlerse parti bile kurabilirler. Lâkin bizim oluşumumuz siyasetten tamamen bağımsızdır.

Son zamanlarda ülkemizin, il ve ilçemizin gündemi de çok hareketli. Ekonomide toplumsal olarak sorun yaşıyoruz. İşsizlikte yılların sorunu olarak gündemdeki yerini koruyor. Bazı insanlar işini, sağlığını kaybedebiliyor. Birçok kişi gününü kurtarma, işin, aşın derdinde. Bu olumsuzluklar mutsuzluğa ve umutsuzluğa neden olabiliyor. Biz onları nasıl mutlu edebiliriz, onlardaki beklentilerini nasıl karşılayıp, neler verebiliriz? Diye düşünüyoruz. Herkesin illaki beklentileri olur. İşte bunların mücadelesini verebilmek, soruları cevaplandırmak ve harekete geçmek için hep birlikte el ele olarak yürüyeceğimize inanıyorum. Çabalarımız bu yönde…

“NEZAKET GÖSTERDİLER, ONUR DUYDUM”

Yurt genelinde oluşan, Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu kurucusu, genel başkanı Isparta’dan sosyolog Mehmet Öztürk, yaptığı çalışmalarla, azimli mücadelesiyle bizlerinde şevkle çalışmasına vesile oldu. Bizlerde, Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Karadeniz Ereğli öncüleri olarak, bugün toplanıp yönetimimizi oluşturduk. Bu oluşumu Ereğli’de başlatan ben olduğum için nezaket göstererek, demokratik bir ortamda tüm arkadaşlarımın aldığı kararla başkanlığı bana layık gördüler. Onur duydum. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

“BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ, DİYORUZ"

Çevreden aldığım olumlu tepkiler insanların, ‘Bu işi başarırsınız’ diyerek umutlandırmaları bence göz ardı edilecek bir davranış değil. Ben hepsine güveniyorum ve tüm emeklilerin yanımızda bizimle birlikte olacağına inanmaktayım. Bu yola birkaç kişiyle çıkmış olabiliriz ancak bir ordu olarak dimdik ayakta kalarak hedefe yürüyeceğimize canı gönülden inanıyorum.

‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için dedik’ tüm emekli arkadaşlarımızı aynı çatı altında toplamak için yola çıktık. Buradan tüm dostlarıma gelin, birlik olalım, beraberlik oluşturalım çağrısında bulunuyorum.

Yanımızda olan, destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ne güzel bir duygudur, bir olmak birlik olmak…

Birlik olmak yönetimi oluşturmak, emeklilerimizin tümünü tek çatı altında toplayacak sendikanın oluşumunu sağlayacak temeli atabilmek adına, sosyal medyadan çağrımı yaptım. Aldığım olumlu tepkiler ve tanıdık, tanımadık her kesimden insanların destekleyici tavırları bizleri adımlarımızı atmaktan ziyade adeta koşmaya teşvik etti. Sosyal medyadan yaptığımız birleşme çağrısına ellerini uzatan tüm emekli dostlarımıza hoş geldiniz diyor, sevgiyle kucaklıyoruz. Burası siyasi bir platform değil, emekli kardeşlerimizin dertlerine derman bulmak için oluşturulan bir dayanışma topluluğudur. Etrafında toplandığımız masa siyasi tartışmadan uzak, emeklilere çözüm üretme masasıdır. Bizler yeri geldiğinde başka bir masa etrafında toplanıp nezaketle siyasi tartışmamızı da yapar kolkola gezebilecek kültür seviyesinde insanlarız.

Çok sevdiğim bir alıntıdır; ‘Su ateşi yok eder, ateşte suyu. O yüzden aktığın yeri de bileceksin, yaktığın yeri de’ Bizler insanların gönlünde umudun ateşini yaktık, bundan sonrası Allah kerim.”

“BU MASADA HER GÖRÜŞTEN, HER SİYASETTEN KİŞİ OLABİLİR”

TÜRBEP Kdz. Ereğli şubesi başkan yardımcısı Rahmi Yıldız, din, dil, ırk, görüş, inanç gözetmeksizin platformun her emekliye açık olduğunu, emekli olmayan kişilerinde destek verebileceklerini söyleyerek şöyle devam etti: “Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu’nun Ereğli şubesinin oluşumunu yapıyoruz. Yönetimini belirledik. Bu masada, her türlü siyasetten, görüşten, inanıştan insan olabilir. Hepsine saygımız var. Kurumumuz siyasetten bağımsızdır. Amacımız bellidir. Emekliler adına bir oluşum içerisindeyiz. Siyasetin olmadığı hiçbir yer yok ama kurmuş olduğumuz emeklilerimizin masası çözüm üretme masasıdır, siyaset ise başka masada nezaket çerçevesinde tartışılır.

“MASAYA GELDİĞİMDE PARTİ ROZETİMİ ÇIKARIYORUM”

Geniş bir mozaik üzerinde tamamen siyaset anlayışının dışında bir yönetim oluşturma çabası için burada toplandık. Anlayışımız bu şekilde tavizsiz devam edecek. Bu bağlamda, bu masaya geldiğimde her daim yakamda taşıdığım parti rozetimi çıkarıyor ve cebime koyuyorum.

Platformun yurt genelinde de anlayışı bu doğrultudadır. Tamamen emekli hakları için mücadele eden bir platforma sahibiz ve sendikalaşma yolunda ilerliyoruz. Arkadaşlara verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Bizler buraya girerken siyaseti kapının dışında bırakıyoruz, herkesten de aynı nezaketi bekliyoruz.

“53 İL DE OLUŞUM TAMAMLANDI”

Ereğli’de, birkaç haftalık bir oluşumuz ve şimdilik 200’e yakın emekli üyemiz var. Türkiye çapında, 53 il de örgütlenmiş, 16 bin aktif üye, 169 bin de müracaat mevcut. 13 milyon 859 bin emeklinin olduğu bir ülkede inşallah hepsini kapsayacak bir çalışmanın içinde olacağız. Bu da ancak sendikalaşmayla olabilir.

Biz bu oluşumu yaparken, bütün emeklilerle ilgili dernekleri, bir arada toplayıp oluşturulmak istenen ‘Türkiye Emekliler Sendikası’ kurma amacındayız.

“EREĞLİ, ZONGULDAK’ın LOKOMOTİFİ OLACAK”

Ereğli, Zonguldak’ın lokomotifi olacak inşallah. Bu oluşumun adımları gerçekleştirdiğimiz toplantı ve belirlediğimiz yönetimle, 25 Kasım Cuma itibariyle başladı. Bu oluşumun ateşi Ereğli’de yakıldı ve bütün çevremizi ısıtacağız. Emeklileri bir çatı altında toplayacağız. Bu masada herkesin yeri var. Hiçbir ayrım yapmadan her emeklimiz platformumuzun içerisinde yer alabilir.

Türkiye genelinde onlarca ilde olan platformun buradaki hareketi Ereğli’den başlamıştır, Alaplı, Zonguldak ve diğer ilçelerde de temsilcilikler kurulacaktır. Zonguldak ve 7 ilçesinde binlerce emeklimizi bu hareketin içerisinde görme amacındayız. Destek verenlere sizin aracılığınızla teşekkürlerimi sunuyorum.”

TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU KDZ. EREĞLİ YÖNETİMİ

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı: Meryem Altınkaya (Yazgan)

İkinci Başkan: Rahmi Yıldız

Yönetim Kurulu üyeleri: Nuray Kalaycı, Safiye Çullu,Zerrin Tanrıverdi, Hatice An Öner, Dilek Başkurt, Mustafa Turan, Hasan Demir, Halim Şen, Aydın Baycık, Mahmut Altınkaya

Sosyal medyadan örgütlenen platformun,25 Kasım Cuma gerçekleştirilen yönetimin belirlendiği ilk toplantısında yer alan isimler:

Meryem Altınkaya Yazgan, Rahmi Yıldız, Nuray Kalaycı, Mustafa Turan, Safiye Çullu, Yalçın Çullu, Aydın Baycık, Cevat Demirdelen, Sabahattin Erden, Mahmut Altınkaya.

Yorum Ekle