SON DAKİKA

Dikay yazdı: "İntihar vakaları artıyor"

Dikay yazdı: "İntihar vakaları artıyor" 15 Haziran, 2021 17:42 Güncelleme: 15 Haziran, 2021 17:42 Dikay yazdı: "İntihar vakaları artıyor"

Ekonomik, sosyal ve ailevi problemler nedeniyle intihar edenlerin sayısında önemli artışlar dikkat çekiyor. Çok büyük sosyal bir problem haline gelen intiharlarla ilgili olarak herkese büyük görevler düşmektedir.

Son zamanlarda artan intihar haberleri, pandemi sürecinin bir psikiyatrik salgına neden olabileceği konusunda uyarı niteliği taşıyor. Tüm dünyada karantinaların başlamasıyla birlikte artan işsizlik, yoksulluk, umutsuzluk ve yalnızlık, her zamankinden daha çok intihar vakalarına neden olmaya başladı.

Ereğli’de artan intihar vakaları konusunda yetkililerin araştırma yapması gerekir diye düşünüyorum. Cinnet anının acı bir ürünü olan intihar, geçici bir soruna kişi tarafından nihai çözüm çabasıdır. Yaşam geri getirilemez çünkü. Ölmek, evet, acılara son vermektir. Ama çekilen acılarla başa çıkmanın başka yolları da var. 

Türkiye'de 2002-2019 yılları arasında geçim sıkıntısı veya ekonomik gerekçelerle kayıtlara geçen intihar sayısı 5 bin 806 kişi.

2019, 2020 ve geçen 5.5 ayda ise bu rakamlar katlandı. İlginçtir! Artık bu haberler yapılırken 'bilinmeyen nedenlerle, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen, aile içi sorunlardan' dolayı gibi açıklamaları koyuyor Gazeteciler haber yaparken.

Ekonomik diyemiyorlar, açlık, işsizlik diyemiyorlar. Atanamadığı için, iftiraya uğradığı için, haksız yere kovulduğu için diyemiyorlar. 

Medya bu gerçekleri tartışmıyor.

Neden? Çünkü koltuk sahiplerinin çizdiği profili zedelerlerse, kendilerinin de zedeleneceğinden korkuyorlar. 

Biz S Rota Haber Gazetesi olarak intihar haberlerini teşvik edici olması nedeniyle haber portalımız da yer vermeyeye özen ve gayret gösteriyoruz.

 

Yorum Ekle