SON DAKİKA

Demirköse: "Taleplerimiz karşılık bulmaya başladı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Varol Demirköse, Filyos Projesi ve doğalgaz yatırımlarında ihtiyaç olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitim kurumlarının ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) eğitim fakültelerinin bölümler açıp hazırlık yapması konusundaki taleplerinin karşılık bulduğunu açıkladı. 30 Ocak, 2023 22:27 Güncelleme: 30 Ocak, 2023 22:27 Demirköse: "Taleplerimiz karşılık bulmaya başladı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Varol Demirköse, Filyos Projesi ve doğalgaz yatırımlarında ihtiyaç olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitim kurumlarının ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  eğitim fakültelerinin bölümler açıp hazırlık yapması konusundaki taleplerinin karşılık bulduğunu açıkladı.
2030 da hedeflenen 50 bin istihdamın ilimizden karşılanması Zonguldak’ın hakkıdır  diyen Demirköse, açıklamasında şunları söyledi; 
“Zonguldak’ın sürekli göç verdiği bir durumda göçün durdurulması için, bölgemizdeki bütün yatırımlara göre 2030 da hedeflenen 50 bin istihdamın ilimizden karşılanması Zonguldak’ın hakkıdır. MHP olarak uzun zaman önce gündeme getirip yetkili makamlarla da paylaştığımız, ilimizdeki Filyos Projesi ve Doğalgaz yatırımlarında ihtiyaç olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitim kurumlarının ve üniversitemizin eğitim fakültelerinin bölümler açıp hazırlık yapması konusundaki talebimiz karşılık bulmuş ve sonuç vermiştir. 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde "açık deniz sondaj teknolojisi" ve "açık deniz tabanı uygulamaları teknolojisi" ön lisans programları açılarak 30 ar öğrenci alınmış aylık 3 bin TL burs yardımı bağlanmıştır. Mesleki eğitim kurumlarında da endüstriyel otomasyon ve su altı kaynakçılığı bölümleri çalışmaları başlatılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürümüz, 710 milyar metreküp rezervlik Karadeniz Gazı'nın karaya çıkacağı Filyos'a TPAO'nun işbirliği ile 16 sınıflı tematik lise yapılacağını açıklamıştır. Bu çalışmaların daha da ciddiyetle ve ivedilikle devam edeceğine inancımız tam olup çalışmaların takipçisiyiz. İlimizdeki yatırımlar için nitelikli elaman kaynağı olan okulların açılması çalışmalarından dolayı Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsmail Hakkı Özölçer’e ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Züleyha Aldoğan’a teşekkür ediyoruz.” 

 

Yorum Ekle