SON DAKİKA

Çiçek: "Ayrımcılığın ve engellerin olmadığı bir dünya diliyoruz."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Bireyler Komisyonu Başkanı Yasin Çiçek, Engelliler Haftası dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. 10 Mayıs, 2022 08:32 Güncelleme: 10 Mayıs, 2022 08:32 Çiçek: "Ayrımcılığın ve engellerin olmadığı bir dünya diliyoruz."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Bireyler Komisyonu Başkanı Yasin Çiçek, Engelliler Haftası dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

Mesajında yaklaşık on yıldır yerel basının içerisinde olduğunu ve çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı görevini sürdürdüğünü hatırlatan Çiçek, amaçlarının engellenmiş bireyleri topluma tanıtmak olduğunu, bunun için önce kullanılan dili değiştirmek gerektiğini belirterek; "Maalesef; sakat, özürlü gibi hitap şekilleri kullanılıyordu. Şu an Yaygın olarak “Özel Bireyler” ifadesi kullanılıyor. Ülkemizde: 10 Milyon engelli birey var. Aileleri de eklediğimizde; 40 Milyonu bulabiliyor. Dünya nüfusunun ise %15'i engelli bireylerden oluşuyor. %15 dünyanın en büyük azınlığı. Biliyoruz, yaşıyoruz ve o yüzden mücadele ediyoruz.", dedi.

Çiçek mesajında şu görüşlere yer verdi;

"31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine birlikte siyasete adım attık. Son olarak Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Sayın Rahman Demirtürk ile yaptığımız istişarelerle İlçe Yönetiminde yer alma konusunda hemfikir olduk. Zonguldak ve çevresinde de bir ilki gerçekleştirmiş olduk. İlk kez bir özel birey Parti Yönetiminde yer aldı. Sevelim sevmeyelim, ülkemizde; en çok konuşan kesim siyasiler. Bu arenada engellenmiş bireylerin çoğalması; renkli ve çok sesli toplum olmasını sağlar. Yaşanan sorunların daha güçlü dile getirilmesi hususunda ön ayak olur. Engellenmiş birey ve ailelerinin sorunlarını biliyor, yakından takip ediyoruz. Genel Merkez bazında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan Milletvekillerimizle, İl ve İlçe Teşkilatlarımızla istişare halindeyiz. İçerisinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle: Ayrımcılığın ve engellerin olmadığı bir dünya diliyoruz."

 

Yorum Ekle