SON DAKİKA

Bozkurt: "Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz""

AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Saffet Bozkurt, Ereğli Öğretmenevi'nde muhtarlara ve gazetecilere yönelik düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuştu. 12 Mayıs, 2023 14:26 Güncelleme: 12 Mayıs, 2023 14:26 Bozkurt: "Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz""

İlçe Başkanlığı döneminde yaptığı, milletvekili olması durumunda da yapacağı çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Bozkurt, 2,5 yıllık sürelik ilçe başkanlığı döneminde pek çok olumsuzluklarla karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı.

"DÜĞÜNDE, NİŞANDA, CENAZEDE, FINDIK TOPLAMADA..."

Bölge halkına hizmet etmek istediğine vurgu yapan Bozkurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimize teşekkür ediyoruz, aday listesinde yer aldık. 2.5 yıllık süreçte önce vatandaşımızın yanında olmaya özen gösterdik. Bazı basın mensupları eleştirdiler sürekli cenazelerde, düğünlerde, programlarda diye. Biz bundan gocunmadık. En büyük hedefimiz halkımızın yanında olmaktı. Düğünde, nişanda, cenazede, asker uğurlamasında, fındık uğurlamasında her noktada vatandaşın yanında olduk. İnşallah meclise gittiğimizde meclis çalışmaları dışında bölgemizde olacağız, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 

"EN ZORLU SÜREÇTE İLÇE BAŞKANLIĞI YAPTIM"

İlçe Başkanlığı süresi içerisinde belki de Cumhuriyet tarihinin en zorlu süreçte İlçe Başkanlığı görevini yaptım. Pandemi, yoğun kar yağışları, sel felaketleri, elektrik kesintileri, heyelanlar, okulların yıkım kararlarının çıkması gibi çok olumsuzluk benim sürecime denk geldi. Allah'ın izniyle ekibimizle bu yükün altından kalktık. 

"ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTIK"

Devlet yatırımları anlamında önemli işlemlere imza attık. 2,5 Yıllık süreçte ekonomik olumsuzluklara rağmen Ereğli'de Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binaları inşaat çalışmaları başladı. Diş Hastanesi biliyorsunuz yer ve konum olarak iyi yerde değildi. Devlet Hastanesi'nin yanında Diş Hastanesi inşaatına başladı. Yine üniversite kampüsü yıllardır soru işaretleri, olmuyor, gitmiyor, başlamıyor noktasında selzenişler vardı. İlçe Başkanımızın da yer aldığı komisyonda çalışmalar imzalandı. eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alanda çalışmalar devam ediyor, merak edenler gidip bakabilirler. 

KAMPÜS, CEZAEVİ, ENGELLİ BAKIM MERKEZİ, YURT, TOKİ...

Özel Eğitim Kampüsü bugün Konya'dan sonra Ereğli'de. 10 Bin metre kare alan üzerinde ana, ilkokul, liseyi kapsayan şekilde özel rehabilitasyon merkezi oluyor. Şuan eski tren garı yıkıldı, orada inşaat sürüyor. Yunuslu Köyü hudutları içerisinde 80 dönümlük arazisi içerisine cezaevi projesi onaylandı. 2023 yılı yatırım programına alındı, 400+400 olacak. Gündüz engelli bakım merkezi düşündüğümüz bir projeydi. Aile Bakanlığımızın katkıları ile onaylandı, yer tahsisi yapıldı. Kredi Yurtlara ait yurt binaları var, 2 tane yurt binası yapım işi Çavdarlı'da yer tahsisi yapıldı. TOKİ ile ilgili gerek Subaşı ve Ereğli'de çalışmalar sürüyor, inşallah TOKİ'yi Ereğli'ye kazandıracağız. Devam eden pek çok proje var. Allah nasip ederse milletvekili olursak bu çalışmaları hızlandıracağız. Bölgemize güzel hizmetler kazandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

"TELEFON AÇMAMAZLIK YAPMADIM"

Muhtarlarımız ile ilçe başkanlığı süreci içerisinde çok sıkı, koordineli şekilde çalıştık. Hiçbir muhtarımızın telefonunu açmamazlık etmedik. Sorunların çözülmesi noktasında istişare içerisinde olduk. Zonguldak bürokrasisi ile baya sıkıntılar yaşadık. Onun için bürokrasi pek bizi sevmez ama inşallah daha güzel işlere imza atacağız. Muhtarlarımızın demokrasinin temel taşları. Muhtarlarımızın haklarının verilmesi AK Parti döneminde güzel işler yapıldı. Bundan sonra da elimizden gelen desteği vereceğiz. 14 Mayıs gerçekten kritik bir süreç. 

"DÖNÜM NOKTASINDAYIZ"

Olmak ya da olmamak, dönüm noktasındayız. Bugün millet ittifakını destekleyenlere baktığınızda Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün, üniter yapısının değerlendirildiği bir ittifak sürecini görüyoruz. PKK bugün televizyonlara çıkıp açıkça yöneticileri değişik zamanlarda değişik açıklamalarda bulunuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit ediyorlar, ülkenin bölünmez bütünlüğü ile ilgili söylemlerde bulunuyorlar. Yöneticiler çıkıp kapalı kapılar ardındaki yaptıkları pazarlıkları ifade ediyorlar. 

"APONUN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ DİYEN..."

Abdullah Öcalan'ın dışarı çıkarılması, Aponun heykelini dikeceğiz diyen Selahattin Demirtaş'ın dışarı çıkarılması. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da özerklik ilan edilmesi, tutsakların serbest bırakılması gibi son derece çirkin söylemleri görüyoruz. Bu söylemlere karşı da, 'siz ne diyorsunuz, böyle birşey mümkün mü?' diye de açıklama göremiyorsunuz. Tercih belli. Tercih Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğü, üniter yapısı, cumhur ittifakı, Recep Tayyip Erdoğan. Ey Kılıçdaroğlu sen sağına fetö, pkkyı, Amerika, Almanya, İsrail, Yunanistan'ı da alsan 14 Mayıs'ta o sandıklara gömüleceksiniz. 15'nci yenilgiyi aldın 16'ncı yenilgiyi de alacaksın, Cumhurbaşkanımız balkon konuşmasını yapacak inşallah. 

"İNSAN ODAKLI HİZMET"

21 Yıldır Türkiye'de yapılanlar ortada. İnsan odaklı devlet anlayışı ile hareket ediliyor. Önemli bir süreçteyiz, muhtarlarımıza da büyük görev düşüyor. Bugün köylerimiz mahallelerimizden güzel. Ereğli'nin mahallelerinden daha güzel köylerimiz var. Muhtarlarımızda büyük çaba harcıyorlar. Milletimizin ve devletimizin bekası için gençlerimizin yarınları için inşallah Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam ve bağımsız cumhuriyet ve başlasın Türkiye vizyonu diyoruz."

"BU KEZ 4'NCÜYÜ GÖNDERELİM"

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Sezer, katılımcılara teşekkür ederek, "Muhtarlarımızın sayın cumhurbaşkanımızın gözündeki yeri başka. Bunu ifade etmekten de gurur duyuyorum. Bugüne kadar muhtarlarımızın elde etmiş olduğu hakların tamamına yakını Cumhurbaşkanımız vermiştir. Muhtarlar her çalıştayda, yönetmeliklerde, yasamalarda, bakanlıklarda mutlaka bir temsilci olarak yer alıyor. Muhtarlarımız bugüne kadar seçim süreçlerini sükunetle izledik, muhtarlarımıza seçim güvenliği konusunda çok iş düşüyor. Emniyet, jandarma gibi sizlere de görev düşüyor. Kargaşaya mahal vermeden inşallah pazar gününü güzel bir seçim olarak atlatacağız. AK Parti olarak temennimiz güçlü bir şekilde hem Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek, Ankara'ya güçlü vekillerimizi gönderdik. Bugüne kadar 3 çıkarttık ama bu kez 4'ncüyü gönderelim. Güçlü bir ülke olma yolunda ilerliyoruz karşımızda bir yıkım masası var buna da müsaade etmeyeceğiz. Yeni bir yüzyılın başlayacağını müjdelemek istiyorum" sözleri ile konuştu.

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti önceki dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Belediye Meclis Üyesi Numan Korkmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin'de yaptıkları konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerine destek istedi.

 

Yorum Ekle