SON DAKİKA

BİZİM GÜNÜMÜZ

Bugün 10 Ocak 2014 Çalışan Gazeteciler Günü. Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girişinin 53.yıldönümü. 09 Ocak, 2014 09:44 Güncelleme: 09 Ocak, 2014 09:44 BİZİM GÜNÜMÜZ

Bugün 10 Ocak 2014 Çalışan Gazeteciler Günü. Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girişinin 53.yıldönümü.

Basın sektörüne güç katan, boynunda  fotoğraf makinesi, cebinde kalemi bloknotu, sırtında kamerası, elinde mikrofonuyla kar-yağmur, gece gündüz demeden habercilik uğruna koşanların günündeyiz.

Radyo  ve TV yayıncılığından sonra karşılaştığım onlarca haksızlıklarla çok sevdiğim gazeteciliği bilgi, beceri ve  özgüvenimle ve de yalnız başıma Gazetemle Ereğlililere hizmet vermenin koşuşturmasındayım.

Gazeteciliğin kamusal güvencesini sağlayan onlarca yasayla donatılmamıza rağmen  halen bende dahil sosyal güvencelerden yoksunuz.  Yetenek, bilgi, meslek ahlakı ve gazetecilik  etiğinin gereği kağıt üzerinde kalıyor. Yıllardır emek vererek çalıştığımız kurumlardan iş güvencesi, maaş ve hak ettiğimiz  ücretleri, izin paralarını  alabildiğini  gazetecilik onurlarını ortaya koyarak söyleyebilsinler. Mesleğimizin her alanında engellemeler,  emek ve beyin sömürüsü yok diyebilsinler. Ereğli’de 40’ın üzerinde gazete var. Onlarca da çalışan. Göstermelik sözleşmelerde asgari ücretin üzerinde çalışan var mı ?. O ücreti bile alamıyorlar.

Hak ettiğimizi alabilmeyi bırakın mahkeme harcını bulamıyoruz.Bu gerçeğimize göre Çalışan Gazeteciler Günü’nümüz kutlu olsun !

Erdemir yöneticilerini kutluyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bizlerle paylaştıkları gibi  jest de yaptılar. Gazetecileri bir araya getirerek Ankara’ya günü birlik gezi düzenlediler. Yarın (Cumartesi) sabah Ankara’ya gideceğiz. Anıtkabir, Anadolu Medeniyetler,Kurtuluş Savaşı,Cumhuriyet ve Etnoğrafya  Müzeleriyle  yine müze haline getirilen Ulucanlar eski Cezaevi’ni ve son olarak da Ankara Kalesi’ni ziyaret edeceğiz.

Bu sayımızda Gülüç’de DSP’den Belediye Başkan adayı olan Dursun Ünsal Sarıkaş’ın röportajını okurlarımızla paylaşıyoruz.. Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimle

 

Yorum Ekle