SON DAKİKA

BIÇAKLI SALDIRGAN ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Ereğli'de bıçaklı bir saldırgan girdiği markette polislere saldırdı. Bıçaklı saldırganı polis biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. 18 Ocak, 2014 08:21 Güncelleme: 18 Ocak, 2014 08:21 BIÇAKLI SALDIRGAN ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Ereğli'de bıçaklı bir saldırgan girdiği markette polislere saldırdı.  Bıçaklı saldırganı polis biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi.

Kdz. Ereğli' dün akşam saatlerinde Mustafa A. (28) Yalı Caddesi üzerinde okuldan eve dönen Burak A.'ya (18) sataşarak saldırıda bulundu. Lise öğrencisini döverek hastanelik eden saldırgan daha sonra Kdz. Ereğli Kız Meslek Lisesi’ne girerek açık lisede okuyan Yeliz E.'ye saldırdı. Saçlarından tutarak merdivenlerde sürüklediği genç kızı saldırganın elinden aynı okulda öğretmenlik yapan B. T. ile diğer öğretmenler kurtardı. Polisin okula geldiğini gören zanlı kaçacak yeri kalmayınca bir markete girdi. Markette köşeye sıkıştırılan saldırgan et reyonundaki tavuk paketleri ve yumurtaları polislere fırlatırken, elindeki bıçakla da polisleri tehdit etti. Market çalışanları korku içerisinde dışarı kaçarken, polisler saldırganı biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Elleri arkadan kelepçelenen saldırgan polis aracına bindirildiği sırada polislere hakaretler yağdırarak, kendisinin darp edildiğini ileri sürdü. Gözaltına alınan saldırgan sağlık raporu için Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne ambulans ile getirildi. Saldırgan yapılan muayenesinde uyuşturucu kullandığı tespit edildi. Bıçaklı saldırganın hastanede alınan raporun ardından emniyete götürülerek gözaltına alındı. Zanlının saldırdığı kız öğrenci Yeliz E. tedavisinin ardından taburcu edilirken, diğer öğrenci Burak A.’nın tedavisi ise sürüyor.

Kdz. Ereğli Kız Melek Lisesi Müdürü Abdüsselam Aksoy olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada okulun etrafında tiner ve uyuşturucu bağımlılarının dolaştığını belirterek tedbir alınmasını istedi.

Aksoy açıklamasında olayla ilgili olarak şunları söyledi; “Ben saat 6’yı geçtikten sonra okuldan çıktım. Sarhoş birisi okulun yanında çocuğa laf atmaya kalkmış. Oda karşılık verince çocuğa saldırmış. Oda ne yapmaya çalışıyorsun deyince saçından tutup merdivenlerden sürüklemeye çalışmış, okulun içerisinde. Alan şefi öğretmen arkadaşımız beni arayınca bende tekrar okula döndüm. O arada polise bilgi verdik. Polis geldi öğrencimizi aldı. Poliste ifadesi alındı. Karakolda saldırganın isminin Mustafa A. olduğunu öğrendim.  Bizim okula gelmeden öncede 16 yaşında bir erkek çocuğun burnunu kırmış. Polis saldırganı yakalayıp teslim aldı. Öğrencimize rapor aldık, öğretmen nezaretinde evine gönderdik. Öğrencimizin sağlığında bir şey yok ama psikolojik olarak çok etkilendi. Okulun dışında tiner, uyuşturucu çekenler var. Okulun etrafında falan. Geceleyin çok güvenli değil. Açık lisede okuyan kız öğrenciler burada okuyor.  19,30, 20.00’ye kadar da ders var. Bundan sonra en azından daha fazla tedbir alınması gerekmektedir.”

Bu arada markete zanlının polislere saldırdığı anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde saldırganın polislere et reyonunda bulunan tavuk paketleri ile yumurtaları fırlattığı, polislerinde kendisine aynı şekilde karşılık verdiği görülüyor.

Saldırıya uğrayan iki öğrenci ve market sahibi saldırgandan şikayetçi oldu.

Polis olayla ilgili olarak soruşturmayı sürdürüyor.

Yorum Ekle