SON DAKİKA

Belediye, Ereğli’ye örnek kreş yapıyor

Belediye, Ereğli’ye örnek kreş yapıyor 28 Temmuz, 2021 13:36 Güncelleme: 28 Temmuz, 2021 13:36 Belediye, Ereğli’ye örnek kreş yapıyor

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir İlkokulu karşısındaki eski 2. El Oto Pazarı’nın olduğu alana Çocuk Bakım Evi ve Kreş yapacaklarını açıkladı. Örnek bir proje hazırladıklarını söyleyen Posbıyık, “Çocuklar sadece eğitim almasın, uygulamalarla, hayvanlarla, çiçeklerle, sebzelerle, tohumlarla bir arada olsun ve süreç içinde yer alsın diye bir hedefimiz var” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kavaklık Mahallesinde Erdemir İlkokulu karşısında yer alan eski 2. El Oto Pazarı’nın bulunduğu bölgede örnek bir Çocuk Bakım Evi ve Kreş yapacaklarını açıkladı.

Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleriyle alanda incelemelerde bulunan Başkan Posbıyık, projenin örnek olacağını ve çocukların hayvanlarla, çiçeklerle, sebze ve tohumlarla bir arada olacaklarını belirtti.

Posbıyık şunları söyledi:

“Burası, Erdemir’den tahsisi bize yapılan alan. Biliyorsunuz bununla birlikte 88 evleri de bize tahsis etmişlerdi. Orayı Yurtkur’a tahsis için hala çalışıyoruz. Alın burayı yurt yapın diyoruz. Bir talebimiz yok diyoruz. Henüz daha bir netice alamadık, Kaymakam bey hala uğraşıyor.

Bu bölge 4 bin 700 metrekare bir alan. Erdemir bize 29 yıllığına tahsis etti. Bir kreş yapmak istiyoruz ama hedefimiz örnek bir kreş olması. İki katlı veya tek katlı, elimizde İBB ile ortak hazırladığımız projeler var. Onları tatbik edeceğiz.

Buranın en büyük özelliği, alan çok büyük olduğu için çiçek tarlaları, tavuk çiftlikleri, sebze ekimleri, hayvan besleme yerleri gibi çocukları eğitici, bu bölgede örnek bir kreş olması. Bu amaç ve hedefle yola çıktık. Gelen çocuk sadece eğitim almasın, uygulamalarla, hayvanlarla, çiçeklerle, sebzelerle, tohumlarla bir arada olsun ve süreç içinde yer alsın diye bir hedefimiz var.”

Yorum Ekle