SON DAKİKA

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA 'İŞ GÜVENLİĞİ' ANLATILDI

Ereğli Belediyesi tarafından İş Sağlığı ve İş Güvenliği toplantısı düzenlendi. 05 Şubat, 2014 07:36 Güncelleme: 05 Şubat, 2014 07:36 BELEDİYE ÇALIŞANLARINA 'İŞ GÜVENLİĞİ' ANLATILDI

Ereğli Belediyesi tarafından İş Sağlığı ve İş Güvenliği toplantısı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Karadeniz Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) Koordinatörü Tahsin Özkaymak, İSG Uzmanı Akif Sönmezer ve Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert, Ereğli belediyesi çalışanlarını iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilgilendirdi.

İSG Uzmanı Sönmezer, toplantıda yaptığı sunumda kanun gereği tüm işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorumlulukla yükümlendirildiğini söyledi. 6331 sayılı İSG Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra hiçbir mükellefin, "bunu bilmiyordu, duymadık" deme lüksünün olmadığını hatırlatan Sönmezer "Bu kanun çerçevesinde hem işverenlere hem de çalışanlara büyük sorumluluk düşmektedir. İşveren, bu yasa kapsamında, yapılan işlerle ilgili olarak işin yürütülmesi esnasında iş yerlerinde meydana gelebilecek olan iş kazalarını ya da meslek hastalıkları gibi uzun vadede çalışanları etkileyebilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmakla yükümlüdür. İş kazaları, gerek çalışanların kendi hatalarından gerekse iş yerindeki yetersizliklerden kaynaklanabilir. Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için bir takım risk değerlendirme çalışmaları yapıldı. Dolayısıyla önce bu risk değerlendirme çalışmaları daha sonrada kişinin güvenliğini sağlayıcı donanımlar çerçevesinde işveren, çalışanlar ve biz İSG kurumları ortak çalışmalara girmekteyiz." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle