SON DAKİKA

Beden Özgürlüğünüzü Sibels’de Yaşayın

2011 yılından bu yana hizmet veren Sibel’s, kendini özel hisseden hanımların tercihi olmaya devam ediyor. Sibel’s sıradanlıktan ve tek düzelikten uzak moda severleri mağazalarına davet ediyor. 28 Haziran, 2015 10:47 Güncelleme: 28 Haziran, 2015 10:47 Beden Özgürlüğünüzü Sibels’de Yaşayın

Röportaj:Seyhan Dikay

Sibel’s Mağazasında kreasyonlar göz kamaştırıyor. Büyük beden, gece kıyafetleri ve abiyeler göz dolduruyor. Şık giyinmeyi tercih edenlerin uğrak adreslerinden olan Sibel’s Mağazasından aldığınız ürünleri ise bir başkasında görme olasılığınızda yok denecek kadar az. Sibel’s‘ de  tarzınıza uygun bir ürün bulmamanız neredeyse imkansız.

Sibel’s mağazasını gidip gezdiğimizde daha iyi anladık ki,  her beğeniye hitab eden kıyafet mevcut, Mağazasıyla tek tek en ufak ayrıntısına kadar ilgilenen Sibel Demirçin, zevkli, renkli bakışlarıyla seçtiği tasarımları beğeninize sunuyor, kendine güveni, pozitif enerjisi ve akıcı üslubuyla Demirçin ile birbirinden şık elbiselerin arasında samimi bir söyleşi gerçekleştirdik.

Demirçin, amaçlarının moda ve kaliteyi en iyi fiyatta müşterilerine sunmak olarak söyledi.

Sibel Hanım sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?

1969 Kdz.Ereğli doğumluyum, Cumhuriyet İlkokulunda ilk öğrenimi tamamlayıp Atatürk Ortaokulunda orta öğrenimi tamamladım. Ereğli Lisesinden 1987-1988 eğitim döneminde mezun oldum.1989 yılında Demokrat Gazetesi’nde çalışmaya başladım. 1990-1991 yılları arasında Keleşler Şirketi’nde Muhasebe görevlisi olarak çalışma hayatına devam ettim.1992’de evlendim.1994-97yılları arasında Erdemir’in çeşitli departmanlarda çalıştım. Çocuğumu ailesine, vatana, millete hayırlı bir insan olarak yetiştirilebilmek için 1997 yılında Erdemir’den ayrıldım. Çocuğum Üniversiteye başlayana kadar tüm zamanımı çocuğuma ayırdım.

Sibel’s butik ne zaman açıldı ve Sibel’s ne tür zevklere, giyim tarzlarına hitap ediyor?

2011 yılının Şubat ayında Sibel’s Giyim mağazasını açtım. Bölgemizde ve ilçemizde büyük beden giyinen insanların beden özgürlüklerini, kendi zevk ve tarzlarına uygun model ve renkler aradıklarını ve bulamadıklarını fark ettik, büyük bedenlerin genel olarak anneanne model ve renkleri ile sunulduğunu gördük, genç bayanların beklentilerine ayrıca anneannelerin beklentilerine cevap verebilmek kendi tarzlarını dilekdikleri gibi beden özgürlüğü ile yaşayabilmelerini sağladık.

Kdz.Ereğli’de oldukça farklı konseptlerde butikler var, sizin farkınız nedir?

Tabi ki farklı konseptlerde butikler var ama genel olarak küçük bedene hitap ediyorlar, ama bizim farkımız insanlar hangi bedende olursa olsunlar kendi tarz, model ve renklilikte özgürce aradıklarını daha uygun fiyatlarla bulup alabilmelerini sağladık, ayrıca abiye ve gece kıyafetlerinde ilçemizde fiyatların insanları zorladığı, çeşit ve seçenek alternatifinin azlığını fark edince tüketiciye daha çok model, renk, seçeneği sunabilmek için ürün tedarikimizi nakit alarak sağladığımızda bizde müşterilerimize ürünleri en uygun fiyatlarla sunma imkanı bulduk.

Kdz.Ereğli’li kadınların giyim tarzı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Kdz.Ereğli’li kadınlar çoğunlukla spor tarzı tercih ediyorlar, çalışan kesim ise takım tercih ediyor ve yakıştırıyorlar.Kültür seviyesi Ereğli’de yüksek olduğu için bayanlarımızın giyim tarzınada yansıyor. Bu da çok güzel bir şey

Ürünleri seçerken dikkat ettiğiniz özellikler nelerdir?

Ürünleri seçerken tabi ki müşterilerimizin tarzlarını, tercihlerini göz önünde bulundurarak, sezonun moda, model ve kupon ürünlerini seçmeye özen gösteriyoruz, aynı model ve renkte fazla ürün almıyoruz, çünkü kadınlar kendi giydiğini bir başkasında görmek istemezler, bunları göz önüne alarak ürün tercih ediyoruz. Tabi ki tüketicimize tarz ve modelleri en uygun fiyatlarla sunabilmek için ürün alımında çok emek harcıyoruz.

Bir kadın nasıl tarz sahibi olur?

Bir kadın ilk önce kendi vücudunu tanımalı, bundan sonra kendisine hangi gömleğin, hangi pantolonun hangi elbisenin bedeninde uygun, şık yakışır olduğunu anlayabilmeli ki, o zaman kendine yakışanı bulur ve tarzını oluşturmaya başlar.

Peki bir kadının dolabında “özellikle” olması gereken parçalar nelerdir?

Biliyorsunuz biz bayanlar siyah renkten vazgeçemeyiz, her bayanın dolabında Sade, şık ve vücuduna güzel oturan bir siyah elbisesi muhakkak olmalı Siyah Blazer ceket, beyaz gömlek, siyah pantalon, klasik bej trench coat, siyah deri çanta, inci kolye...

Modanın her geçen gün gelişmekte olduğuna şahit oluyoruz. Bulunduğumuz zamanda moda dünyasının bulunduğu konumu değerlendirmenizi istersek neler söyleyebilirsiniz?

Moda’yı  geçmişte Avrupa ülkeleri belirlerdi, bizim gibi ülkelerde takip ve taklit ederdi, Ülkemiz modayı artık belirleyecek konuma ve düzeye geldi. Türkiye’nin stilistleri, Ülkemizde ki kadının beklenti ve tarzlarında belirleyici oluyor ayrıca Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkelerinin modasını da çoğunlukla Türk modelistler belirliyor, tekstil de Dünya’da söz sahibiyiz, üretimde de ciddi gelişmeler kaydediliyor. Türkiye saydığım bölgelerin modasını belirliyor ve üretiyor, sektör her geçen gün çok hızlı şekilde gelişiyor, Avrupa kendi modasını belirliyor ama Avrupa’nın üretiminin büyük çoğunluğunu Türkiye gerçekleştiriyor.

Gelecek ile ilgili planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Gelecek ile ilgili mağazamızı şubelerle çoğaltıp büyütmeyi düşünüyorduk ki! Dünyada ki ekonomik krizin sektörü de etkilediğini gördük projemizi beklemeye aldık, işletmeler doğru zaman ve zeminde büyüme hamlesini yapması gerekir. Zaman ve zemin doğru değilse büyük kayıplara sebep olur .Ulusal ve kurumsal markaların büyüdükçe, satışları arttıkça ürün kaliteleri de düşmekte.Kumaş, aksesuar, işçilik düşüyor. Uzakdoğu da üretilen ürünlerde de kalite düşük .Bu noktada tabi ki tüketiciye görev düşüyor, tüketici tekstil ürünü alırken kumaşın yün,pamuk,sentetik oranlarına dikkat etmesi gerekirken maalesef çoğunlukla model, renk, desen ve fiyatı ile tercihini kullanıyor buda arzın kalitesini düşürür. Gelecekte mağazalar zinciri oluşturduğumuzda üretimimizi kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Planlar yapılır, hedefler konur ama hamleler doğru zamanda ve zeminde yapılmalıdır.

Başarının sırrını nasıl reçete edersiniz?

Başarının sırrı kişinin beceri ve ilgi alanına göre yapmayı planladığı işi iyi seçmesi gerekir, başladığı işte hedeflerini belirleyerek yapmalı bunun içinde öncelikle kendisine inanması gerekir.Kişinin sonuca ulaşmak için mutlaka yol haritası planlayıp o yolda sabır ile devam etmesi lazım.Bunları planlayan kişinın başarılı olup olmamasıda artık kişinin kendi nasibidir.Alah isterse nasip eder istemezse etmez.

Yorum Ekle