SON DAKİKA

Başkan Posbıyık, Ören Mahallesi Ve Kandilli’ye Doğalgaz Müjdesi Verdi

Başkan Posbıyık, Ören Mahallesi Ve Kandilli’ye Doğalgaz Müjdesi Verdi 05 Mayıs, 2023 15:16 Güncelleme: 05 Mayıs, 2023 15:16 Başkan Posbıyık, Ören Mahallesi Ve Kandilli’ye Doğalgaz Müjdesi Verdi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ören Mahallesi ile Kandilli Beldesi’ne doğalgaz verileceği müjdesini açıkladı. ‘Ereğli’de doğalgaz gitmeyen yer kalmayacak’ diyen Başkan Posbıyık, “Kıyıcak, Hamzafakılı da çalışmalar bu yıl, Ören’de 2024 başlayacak. Doğalgaz’ın Kandilli’ye kadar gitmesi içinde karar alındı” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ören Mahallesi ve Kandilli Beldesi’ne doğalgaz müjdesi verdi.

Aksa Dergaz Yönetim Kurulu Üyesi olan Başkan Halil Posbıyık, son yönetim kurulunda alınan kararları açıkladı, Ereğli’de doğalgaz beklentisi içinde olanlara müjdeyi verdi. Kandilli Beldesi’ne de doğalgaz verileceğini açıklayan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Kıyıcak'da doğalgaz işini hallettik. Müteahhit bugün yarın kazma vurmaya başlayacak, ekipmanların hepsi gelmeye başladı. Dergaz'ın kurucularındanım ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesiyim. Dergaz toplantıları oldu. Ben dün mecliste olduğum için gidemedim, Mustafa Bey'i noterden vekaletname vererek gönderdim. Bu toplantıda çok önemli kararlar aldırdık. 3 Mahallemizde, Kıyıcak, Hamzafakıhlı, Akpınar ve Çolaklar bölgesine gaz verilmesi için çalışmalara Kıyıcak ile birlikte başlıyoruz. Ereğli’de gaz verilmeyen yer kalmayacak Allah'ın izni ile bunu da başardık.

-ÖREN’E DOĞALGAZ VERMEK DEVEYE HENDEK ATLATMAKTAN DAHA ZOR-

En önemli konumuz Ören Mahallesi. Ören Mahallesi'ne gaz vermek deveye hendek atlatmak. Evler gelişi güzel yapılmış, herkesin hisseleri birbirine karışmış, yol bulamıyoruz. İmar yollarına ilişkin de düzenleme yapamıyoruz. Arkadaşlarımız bir araya geldi, çaresini buldular. Dedik ki kadastro yolları imar yolu dedik. Kadastro yollarını daha önce meclisten karar aldırttık. Buralardan doğalgazı geçirebilirdik dedik. Sağolsun Ender Onur ve Alper Bey (Dergaz) büyük yardımları oldu. Kararlar verildi, taleplerimiz uğraşılar sonucu kabul edildi. Genel Müdürümüze rica ettik. Huzurevimiz var, öbür tarafta Halil Posbıyık diye gayri resmi ismi geçen cadde. Karayolları buraya yapmadı, hallettik. Huzurevi hattı ve belediye plajının karşısındaki caddeye, oraya da gazı veriyoruz.

-KANDİLLİ’DE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İNCELEME YAPACAĞIZ-

Yine Aksa Dergaz ailesi olarak Kandilli Beldesi'ne de gaz verilmesi konusunda ısrarla durduk. Eski demir yoluna paralel olarak kamuya terkli alandan geçirmek suretiyle Kandilli'ye doğalgaz verilecek. Bizler de büyük destek verdik. Hatta bu konu ile ilgili inceleme yapmak üzere önümüzdeki günlerde Aksa Doğalgazın Genel Müdürü Alper Konyalı Ereğli'ye gelerek misafirimiz olacak. İnşallah Kandilli'ye doğalgazı göndereceğiz. Bunlar kolay olmuyor, büyük gayretler çabalarla yapılıyor. Geldiğimiz noktada başta Kazancı Ailesine, Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksa Doğalgaz Genel Müdürü Alper Konyalı'ya bölgemizdeki Genel Müdürümüz Ender Onur ve Özkan Bey'e bölgemiz halkı adına gösterdikleri özveri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Yorum Ekle