SON DAKİKA

BALIK FİYATLARINDA ARTIŞ VAR

Ereğli'de havaların sıcak geçmesi ve yunus balıklarının ağları parçalaması tezgâhlardaki balık fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Balıkçılar fiyatların yükselmesinden dolayı vatandaşların alım gücünün düştüğüne dikkat çekiyor. 15 Ocak, 2014 16:38 Güncelleme: 15 Ocak, 2014 16:38 BALIK FİYATLARINDA ARTIŞ VAR

Ereğli'de havaların sıcak geçmesi ve yunus balıklarının ağları parçalaması tezgâhlardaki balık fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Balıkçılar fiyatların yükselmesinden dolayı vatandaşların alım gücünün düştüğüne dikkat çekiyor.

Son bir aydır hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balık tezgâhlarına olumsuz yansıdı. Denizde balığın az olması sebebi ile geçtiğimiz aylarda kilosu 2 - 3 liradan satılan hamsi balığı şimdilerde ise 10 - 15 lira satışa sunuluyor. İstavrit ve mezgit ise iriliğine göre 15 - 25 lira arasından satılıyor. Fiyatların yüksek olmasının vatandaşların alım gücünü düşürdüğü ve satışların buna bağlı olarak düştüğü ifade ediliyor. Balıkçı esnafı, yunus balıklarının da ağlara saldırarak parçaladığını anlatıyor.

Yaklaşık 35 yıldır denizlerde balıkçılık yapan Abbas Sarıgül, havaların 1 aydır iyi gittiğini ve bununla birlikte yunus balıklarının aç kalarak ağlara saldırması sonrasında ağlarının yırtıldığını söyledi. Bir başka balıkçı Can Aktürk ise denizde balığın olmamasının havalardan olmadığını, denizde avlanmanın bilinçsiz olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Balıkhane esnafı havaların iyi gitmesi nedeniyle balığın başka yerlere kaydığını ve bundan dolayı satış yapamadıklarını, ayrıca hamsi balığının buzhaneden alınarak satıldığını kaydetti.

Balık almak için balıkhaneye gelen vatandaşlar fiyatların pahalı olduğunu, havaların iyi gitmesinin bunda en büyük etken olduğunu söyledi. Hamsiyi geçen sezonlarda 2 - 3 liraya yediklerini aktaran vatandaşlar, bugünlerde ise kilosunu en ucuz 10 liradan yemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Yorum Ekle