SON DAKİKA

Azman, “ezici çoğunlukla” kazandı...

Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve kefalet Kooperatifi Genel Kurulundaki seçimleri, mevcut Başkan Mehmet Azman’ın listesi, diğer aday Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek karşısında “ezici çoğunlukla” kazandı. 05 Şubat, 2023 06:57 Güncelleme: 05 Şubat, 2023 06:57 Azman, “ezici çoğunlukla” kazandı...

Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve kefalet Kooperatifi Genel Kurulundaki seçimleri, mevcut Başkan Mehmet Azman’ın listesi, diğer aday Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek karşısında “ezici çoğunlukla” kazandı.

1500’ün üzerinde kooperatif üyesinin katıldığı genel kurulda, açık oylama ile yapılan seçimlerde, 16 kişilik yönetim ve denetim kurulu listesi bulunan Civelek için sadece 8 el kaldırılırken, salonun tamamı ise Azman’ın listesini destekledi.

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığındaki genel kurulda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Genel kurul listesine göre; yönetim tarafından okunan yönetim Faaliyet Raporu, Mali Rapor ve Denetim Kurulu Raporları ayrı ayrı oylanarak, salonu dolduran 1500’ün üzerindeki üyenin tamamı tarafından el kaldırılarak ‘oy birliği ile’ kabul edildi.
Bunun ardından yönetim kurulunun ibrası da, aynı şekilde ‘oy birliği’ ile kabul edilerek geçildi.

CİVELEK’E TEPKİ!
Tüzük gereği yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçilmesi sırasında Civelek’in söz istemesi üzerine Divan Başkanı Çam, “tüzük ve genel kurul gereği dilek ve temennilerin seçimlerin ardından yapılabileceği bildirildi.
Civelek’in ısrarı üzerine araya giren Başkan Azman, genel kurul kararı ile değişimin yapılabileceği ve Civelek’in önceden konuşabilmesine izin verilmesini önerdi.
Bunun üzerine kürsüden konuşma yapan Civelek’in, ‘kapalı oylama yapılsın’ şeklindeki talebi sırasında üyelere “neden korkuyorsunuz, korkmayın, elinizi kaldırsanıza” demesi, çoğunluk üye tarafından sert tepki ile karşılandı.
Bir kadın üye ayağa kalkarak, Civelek’in tavrının yanlışlığına dikkat çekti ve sert dille uyardı.
Civelek’in konuşması öncesi ve sırasında, yönetimindeki bazı isimler de Divan Kurulu masasına yürüyerek, tepki göstermesi üzerine Başkan Çam, güvenlik güçlerini göreve çağırdı.
Bu arada, Divan’ın “açık-kapalı” oylama için önerisini sorduğu üyeler, yine ezici çoğunlukla “açık oylamadan taraf” oldular.
Bunun üzerine Çam’ın ‘her iki taraftan da birer oy sayıcı verilmesi’ isteğine Mevcut Azman yönetimi isim verirken, Civelek ise isim vermedi.
Bunun üzerine yapılan oylamada Yönetim ve denetim asil ve yedek listesinde 16 kişi bulunan Cevdet Civelek için 8 üye el kaldırırken, diğer tüm üyeler Azman ve yönetiminin devamı için el kaldırdılar.
Bu sırada Civelek ve beraberindeki birkaç kişi salonu terk etti.

İŞTE AZMAN’IN LİSTESİ
Genel kurula, mevcut yönetim listesi ile giden Mehmet Azman, bu dönem de Yücel Oktay, Kemal Özer, Zafer Hüseyin Durmaz. Aydın Karadağ ve Altan Şahinler ile devam edecek.
Yönetim Yedekler ise Muhammet Başkan, Mustafa Yavuz, Kenan Gündoğdu, Savaş Ünsal, Süleyman Danışmaz olarak belirlendi.
Denetim kurulunda ise Sabri Dinç ile Onur Karaarslan görev yapacaklar.
Divan Başkanı Çam’ın sonucu açıklaması ardından salondakilerin alkışladığı Mehmet Azman, ekibimi adına bir teşekkür konuşması yaptı, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKTİRİLDİ
Genel kurulun tamamlanmasının ardından ise çok sayıda üyeler, gruplar halinde Azman ve yönetimi ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

SORULMADAN İSİM YAZILMIŞ!
Öte yandan, genel kurulda Civelek listesinde okunan bir ismin, kendisine sorulmadan listeye yazıldığı öğrenildi.
İsminin açıklanmasını istemeyen şahıs, “benim listede adım olacağından haberim dahi yoktu. Kaldı ki, bizim seçimlerdeki tavrımızı önceden mevcut yönetim olarak belirlemiştik” ifadelerinde bulundu.

Yorum Ekle