SON DAKİKA

AK Parti’de “İşbirliği” Havası

AK Parti’de “İşbirliği” Havası 28 Eylül, 2017 16:49 Güncelleme: 28 Eylül, 2017 16:49 AK Parti’de “İşbirliği” Havası

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, ziyarette yaptığı açıklamada, “Ereğli’mizi hak ettiği yere elbirliğiyle taşımak için, üstümüze düşen ne varsa, belediye başkanımızın teşkilat olarak yanındayız, katkı sunmaya hazırız. Ereğlimiz için, ülkemiz için daha iyi şeyler yapabilme adına el ele, omuz omuza çalışacağız” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’a Hayırlı Olsun ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Zaten gece gündüz beraber çalıştığımız kendi kadromuzun, yönetime yeni seçilen arkadaşlarımıza hayırlı olsun ziyaretine gelmelerinden ötürü teşekkür ediyoruz.  Bundan sonra daha yakın bir çalışma izleyeceğimizi basın önünde kamuoyuna da deklare etmiş oluyoruz. İnşallah Ereğli’mizi hak ettiği yere elbirliğiyle taşımak için, üstümüze düşen ne varsa, belediye başkanımızın teşkilat olarak yanındayız, katkı sunmaya hazırız. Ereğlimiz için, ülkemiz için daha iyi şeyler yapabilme adına el ele, omuz omuza çalışacağız. Kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum.”

UYSAL: “SEÇİMLERDEN BAŞARIYLA ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “Kendilerini tebrik ediyoruz. Zaten daha önce de görev yapan arkadaşlar olduğundan dolayı onlarla birlik beraberlik içinde inşallah  2019 yılındaki çok önemli iki seçimden başarılı şekilde çıkmak istiyoruz. Hedefimiz 2029’daki yerel ve genel seçimler” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR KONUSUNDA NET BİR ŞEY YOK

AK Parti İlçe Başkanı Çakır, ziyarette basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Çakır, son günlerde gündeme gelen Büyükşehir veya bütünşehir çalışmaları hakkında bir soruya şu cevabı verdi:

“Büyükşehirle alakalı somut bir çalışma söz konusu değil. Basın aracılığıyla bu konu zaman zaman gündeme geliyor. Genel merkezimizde bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.  Büyükşehirlerdeki memnuniyet durumu nedir, olması muhtemel illeri nasıl etkiler diye bir çalışma aşamasında. Netleşmiş bir konu değil. Netleştiği zaman artıları eksileriyle paylaşırız. Bugün için Zonguldak hakkında netleşmiş bir çalışma yok.  Ama takdir edersiniz ki hem bakanlıklar, hem genel merkez Arge birimleriyle çalışma üretir. Böyle olursa daha iyi mi olur, vatandaş memnuniyeti daha iyi mi olur, ülkemize ne sağlar diye. Kısa vadede böyle bir şey öngörmüyorum. Çünkü 2019 martında seçim var. Kanun hükmünde kararnamelerle zaman daraltılabilir ama zaman çok dar kaldı.  Bugün için bize ulaşan net bir bilgi yok. İllerin sayısı mı arttırılacak, büyükşehirlerin sayısı mı arttırılacak diye bir çalışma var. Onun dışında bir şey sözkonusu değil.”

Çakır, bu konuda herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı sorusuna ise “Ereğli’nin il olmasını isteriz. Biz Ereğli halkının temsilcileriyiz. Ereğli il olsun mu diye anket yapsanız yüksek bir rakam ortaya ç ıkar. Biz de onların temsilcisi olarak bu görüşleri yukarı taşımak mecburiyetindeyiz. Türkiye’de yönetim şeklini belirleyecek irade, büyükşehirlerin sayısını mı arttırarak, il sayısını mı arttıracak, onun çalışması devam ediyor. Türkiye’de hiçbir ilçeyi il yapmayacaklarsa sadece Ereğli’yi il yapın demek boş ve anlamsız olur. Ama birkaç ilçe il olacaksa, Ereğli halkından aldığımız güçle bu halkın isteğini yukarıya iletmekle mükellefiz “cevabını verdi.

SOYLU’DAN NE TALEP ETTİ?

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da bir araya geldiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ne talep ettiği konusundaki bir soruyu ise AK Parti İlçe Başkanı şöyle cevapladı:

“Sayın içişleri bakanımızı kongremize davet etmiştik. Ailemi ve annemi babamı ziyaret amaçlı gittiğimizde, Trabzon’da bakanımızın kongreye katılacağını öğrendik, biz de davet edildik. En son içişleri bakanlığının mahalle bekçileri uygulamasından Ereğli ve Zonguldak’ın da yararlanması noktasında, mahallelerin daha güvenli olması noktasında mahalle bekçileri noktasında talepte bulunduk. Sayın bakanımız da öncelikle büyük şehirlere öncelik vermeleri gerektiğini, asayiş olaylarının oralarda daha yüksek olduğunu, illere sıra geldiğinde ilk sırayı Zonguldak’a vereceğini bizlere ifade etmiş oldu.”

Çakır ve partinin ilçe teşkilat yöneticileri ile  Belediye Başkanı Uysal ve beraberindeki heyet, bir süre görüş alışverişinde bulundu.

 

Yorum Ekle