SON DAKİKA

55 adet “Deprem Çadırı Sobası" İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi...

Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, proje ve imalatı yapılan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeye gönderilmek üzere yapımı tamamlanan 55 adet “Deprem Çadırı Sobası”nın İl Milli eğitim Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi. 22 Şubat, 2023 13:49 Güncelleme: 22 Şubat, 2023 13:49 55 adet “Deprem Çadırı Sobası" İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi...

Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, proje ve imalatı yapılan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeye gönderilmek üzere yapımı tamamlanan 55 adet “Deprem Çadırı Sobası”nın İl Milli eğitim Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.
Okulun resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, Pazar ve Elbistan merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 İl’de, odun sobasına ihtiyaç duyulduğu hatırlatıldı.
Bunun üzerine okuldaki gönüllü öğretmenlerin ihtiyaç duyulan “Deprem çadırı Sobası” proje tasarımı üzerine çalışma yaptığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Proje aşamasında deprem sonrası meydana gelebilecek artçı sarsıntılar sonucu devrilme, zehirlenme, yangın ve kullanılacak odun/kütük boyutu gibi riskler göz önüne alınarak sobanın proje/tasarım çizimleri, Gemi İnşa Öğretmenimiz Bekir Balkan tarafından oluşturuldu. Sobanın üretimine yönelik de okulumuz öğretmenleri, velileri ve mezun öğrencilerimiz maddi destek sağlandı. 55 adet ‘Deprem Çadırı Sobası’ imalatı için gerekli olan sac malzemesi Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurumumuza bedelsiz olarak teslim edildi. Lazer Kesim işlemleri ve kesilen parçaların bükümlerine, bölgemizde üretim yapan dış paydaşlar tarafından destek verildi.
Deprem Çadırı Sobası malzemelerin kesim, büküm, kaynak, montaj ve boya işlemleri kurumumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından gönüllük esaslı olarak Gemi Yapımı ve Gemi Makineleri Atölyelerinde gerçekleştirildi. Üretimi tamamlanarak sevkiyatı yapılan sobalarda kullanılmak üzere kurumumuz öğretmenlerinin maddi desteği ile 100 adet soba borusu temin edilerek teslim edildi..
Deprem Bölgesine gönderilmek üzere ürettiğimiz ‘Deprem Çadırı Sobası’ imalatında gönüllülük esası ile görev alan ve emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimiz ile malzeme/hizmet desteği sağlayan hayırsever kurumlar ve kişilere teşekkür ederiz.”

Yorum Ekle