SON DAKİKA

3. Fatih Çakır dönemi!

AK Parti 5. Olağan ilçe kongresini yaptı 17 Eylül, 2017 11:59 Güncelleme: 17 Eylül, 2017 11:59 3. Fatih Çakır dönemi!


AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi.  Tek aday olarak kongreye giden Mehmet Fatih 3. Kez Karadeniz  Ereğli İlçe Başkanı olarak seçildi. 

Kongreye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, İl Başkanı Zeki Tosun, Karadeniz  Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal., partili belediye başkanları, Önceki dönem milletvekilleri, partinin eski ve yeni il ve ilçe yöneticileri, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer katıldı. 

Kongre öncesinde AK Parti’nin 16 yıllık siyasi serüvenini anlatan sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Ali kemal Karaca başkanlığında divan heyeti oluşturuldu.  Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Divan başkanı Karaca, 2019 yerel seçimlerinde en iyi sonucu alacaklarını söyledi, 

“USTALIK DÖNEMİ İÇİN KARŞINIZDAYIM…” 

İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, yaptığı selamlama konuşmasında, partinin kuruluş tarihi olan 14 Ağustos 2001 ‘den bu yana ahirete intikal edenlere rahmet diledi,  hayatta olanlara ömür diledi 

Bugün 5. Senesine yaklaştığını belirten Çakır, Karadeniz Ereğli’de alınmaz denilen zaferi en yükseğe hep birlikte çıkardıklarını dile getirerek seçim başarılarını anlattı. 

Çakır, “Girdiğimiz tüm şehirlerde Karadeniz  Ereğli’de hep birinci parti olduk. Dünyada herkes için adalet isteyen bir davanın mensupları olarak çalışıyoruz. Bizim için genel başkanımızın dediği gibi diri olacağız iri olacağız hep birlikte Karadeniz Ereğli olacağız Zonguldak olacağız Türkiye olacağız. Bundan sonraki seçim bugüne kadarki kazanımlarımızı garanti altına alacak. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışında olacağız.. Genel merkezimizin onayı ve sizlerin desteği ile ustalık dönemi için karşınızdayım.” diye konuştu. 

Çakır’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajları okundu. 

UYSAL: “KENT MEYDANI 10 EKİM’DEN SONRA BAŞLIYOR!” 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, konuşmasında 15 Temmuz Darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla milletin sokaklarda nöbet tutup direnmesinin önemine dikkat çekti. 

Uysal yerel hizmetlerle ilgili bilgi verirken, “Yapılamayanlar,  zor denilenler, yapamazsın denilenleri yaptıkça büyük keyif alıyoruz. Dombay Deresi. Yapamazsın dediler.  Bitireceğiz. Her sorunu bitirdik.  İnanın Karadeniz  Ereğli temelleri tamamen kuruldu.  Altyapısı kuruldu. Altyapı deyince toprak üstü sanmayın. Sahilde oturacak yerler yaptık. Herkes oturabiliyor. Çoğu yaptığımız yerde yer bulamıyorsunuz. Beş yüz kişilik yer her gün dolu.  Bunun haricinde en büyük projemiz kent meydanı, katlı otopark ve bölgemizde Karadeniz’de en güzel camiye de Allah’ın izniyle başlıyoruz.  Orada da yapamasınlar,  yapamayacaklar diyenler var, onlara inat yapacağız. Başlayamazsam, hiçbir görev talep etmeyeceğim. Hüseyin Uysal’ın Karadeniz Ereğli ve bu bölgede her tarafta izi var. Kalıcı eser bırakmanın, beş yüz yıl dayanacak eser bırakmanın başlangıcı kent meydanı oluyor. Sizden aldığım destekle. Önümüzdeki günlerde, 10 Ekim’den sonra başlıyoruz.  Bu eserlerin yanında gönül köprüleri de kurduk. Gazilerimize yer verdik. Muhtarlarımıza yer verdik,  Kızılay’ımıza yer verdik. Önümüzdeki günlerde şehit ailelerimize, LÖSEV’e yer vermeye, topluma yer vermeye devam edeceğiz. “ 

ÇATUROĞLU; “ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGELERİNİN ÖNÜ AÇILDI” 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,  ülkede darbeler esnasında yaşadığı sıkıntılardan örnekler verdi. Çaturoğlu, “Adnan menderes şehit edildiğinde,28 Şubat’ta sokağa çıkamayan vatandaşlarımız 15 Temmuz’da sokaklardaydı.  Güvendiğimiz tek şey böyle bir darbe olduğunda artık şapkasını alıp gidecek liderlerimiz yoktu. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. 15 Temmuz’u başaramasaydık ikinci bir Sevr dayatmasıyla karşı karşıyaydık. Yaşadık, gördük, darbeyi başaramadıkları için gelecekle ilgili bir tahminde bulunma imkânımız yok ama neler olacağını analistler yazdılar. Bize ikinci Sevr’i dayatanlara şunu diyoruz. Biz Sevr’i de tanımıyoruz., Sykes Picot anlaşmasını da tanımıyoruz  Misak-ı Millînin ötesinde gönül coğrafyalarına ulaşmayı hedefliyoruz. İster İslam,  ister başka coğrafyalarda, her türlü yardıma muhtaç hale gelmişlerin sığınabileceği tek ülke var o da bizim ülkemiz Türkiye:  Onun için hem ülkemize,  hem de liderine sahip çıkmak zorundayız. Bunun bilinci içinde mücadelemizi yapmak mecburiyetindeyiz. AK Parti bir davanın adıdır. Bunun bilincinde olmak zorundayız. 

Bu milletin yüzde seksen doksanı PKK’dan nefret eder.  Karşımızda öyle bir ana muhalefet partisi var ki, kendi teknolojimizle, kendi istihbaratımızla terör örgütleriyle mücadele ediyoruz.  Düne kadar NATO ve İsrail7in sağladığı istihbaratla bunu yok etmeye çalıştık,  boş dağları, tepeleri bombaladık. Terör örgütü yok olacağı yerde güçlendi.  Bugün kendi insansız silahlı araçlarımızla,  helikopterlerimizle, teknik donanımlarımızla,  15 Temmuz’dan sonra tamamen milli hale gelen Türk Ordusu ile mücadele ediyoruz. Bu terör örgütleri çökene kadar mücadele edeceğiz.” 

Çaturoğlu, “Ülkemizde iyi bir iktidar var ama maalesef iyi bir muhalefet yok, bunun eksikliğini hissediyoruz” dedi. AK Parti milletvekili,  “İnşallah ülkemizi 10 bin dolarlık milli gelirden 20 bin liralara çıkaracak yatırımları başaracağız.  Bunun da mimarı değerli bakanımız Faruk Özlü olacak.” Çaturoğlu, Özlü’ye kıyı kenar düzenlemelerine ilişkin Zonguldak’ın da kapsama alınmasında desteğinden ötürü teşekkür etti. Çaturoğlu, bu düzenlemenin Zonguldak’ta özel endüstri bölgelerinin kurulmasının önünü açtığını söyledi.  Zonguldak Teknoparkının Bakan Özlü tarafından imzalandığını, konunun bakanlar kurulunda olduğunu ifade eden Çaturoğlu, “Bu da bölgemiz açısından önemli bir çalışma” dedi. 

TOSUN:  “EKİM AYINDA KONGRELERİMİZ TAMAMLANACAK” 

AK Parti  Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun.,  AK Parti’nin Karadeniz  Ereğli 5. Olağan kongresinin partisi, ülke ve bölge için hayırlı olmasını dileyerek, “Millete hizmet yolunda hep birlikte yürüyeceğiz. Referandumdan sonra kurucu genel başkanımız yeniden partimizin başına döndü.  Kongrelerimize başladık. Çaycuma’da ilk kongremizi yaptık. Bugün Ereğli’de beşinci olağan kongremizi yapıyoruz.  Ekim ayında kongrelerimizi tamamlayacağız. 

BAKAN ÖZLÜ:”TÜRK SİYASİ HAYATINDA BENZERİ OLMAYAN PROJELERE İMZA ATIYORUZ!..” 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Dr. Faruk Özlü,  AK Parti’nin teşkilatına güvenen bir anlayışa sahip olduğunu söyledi. AK Parti olarak milletle yürümeye devam edeceklerini belirten özlü şöyle konuştu: 

“Bizler geleceğimizi geçmişten aldığımız ilhamla devam ediyoruz.   Bütün alanlarda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bunda sizlerin büyük emeği var. AK Parti’de sorumluluk alan herkes Türk  siyasi hayatında benzeri olmayan çalışmalara imza atan bir kadrodur. Bundan sonra da AK  Parti siyaseti  farklı olmayacaktır. Türkiye artık karanlık oyunlarla, senaryolarla etkisiz kılınavcak bir ülke değlidir. Hain odakların bölgeceği bir ülke değildir. Kalplerimiz aynı heyecanla çarptığı süreççe hızımızı kimse kesemez. AK Parti milletimizle birlikte, Türkiye’yi 2023’e gidecek ve 2053’e yönelecektir. 2023 hedeflerimizdeki en önemli halkalardan biri bilimdir,  teknolojidir, sanayidir. Türkiye  bu alanlarda istikrarlı birn şekilde büyümeye,  kalkınmaya devam edecektir. Bizler hükümet ve bakanlık olarak üç temel hedef üzerine yoğunlaşmış bulunuyoruz. Birincisi bilim merkezi Türkiye hedefi, ikincisi teknoloji üssü Türkiye,  üçüncüsü ileri sanayi üssü Türkiye  olacaktır.:  Türk sanayisinin en önemli halkalarından b iri de inşallah Zonguldak’a kısmet olacaktır. Türkiye’deki beş büyük endüstri bölgesinden biri de  Batı Karadeniz bölgesinde bulunuyor.  Batı Karadeniz’de bir projemiz var Filyos projesi. Tüm batı Karadeniz’in ve Zonguldak’ın çehresini değiştirecek.  40-50 MİLYAR dolarlık bir cirosu olacak 12 bin kişiye istihdam sağlayacak. En büyük liman projelerinden biri endüstri bölgesinin yakınında devam ediyor. Burası 607 hektarlık karma endüstri bölgesi olması nedeniyle her sektörden yatırımcı çekiyor. Batı Karadeniz’in sanayi ve lojistik kapasitesini en üst noktaya çıkaracak. Bu projenin batı Karadeniz’in amiral gemisi projelerinden olacağını düşünüyorum.  Bu bölgede üretilen demir çelik hammadde olarak kullanılacak.  Elektrikli ekipman, motorlu araç imalatı gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecek.  OSB, çevre limanlar, dere ıslah projeleri buranın cazibesini arttırıyor. 

Tüm bu projelerde amacımız ekmeğimizi büyütmektir. Birkaç gün önce büyüme rakamları açıklandı.  Hem birinci,  hem ikinci çeyrekte yüzde beş üzerinde bir büyüme performansı gösterdik.  Bunda geçen sene aldığımız tedbirlerin payı var. Bu  büyüme karşısında dünyanın o meşhur not kuruluşları şaşkına dönmüşlerdir. Ama biz dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz.  Hazır teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten bir ülke olmak istiyoruz. Birinci sanayi devrimini, ikinci sanayi devrimini yüz yıl geriden takip ettik. Bugün dördüncü sanayi devriminin eşiğindeyiz, bunda geri kalmayacağız. Türkiye kendi sanayi devrimini gerçekleştirecek. AK parti olarak örnek davranışlar içinde olacağız. Ereğli kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Görev alanlara başarılar diliyorum.” 

PLAKETLER VERİLDİ 

Konuşmaların ardından AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından önceki dönem ilçe başkanları için hazırlanan plaketler Bakan Özlü tarafından takdim edildi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Bakan Özlü’ye plaket takdim etti, 

Kongrede faaliyet raporu okunarak ibra edildi. Yapılan oylamada kongreye tek listeyle giden Fatih Çakır yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

 

Yorumlar
İ
İsmail Hakkı DEMİRÇİN6 yıl önce

Yeni yönetimi tebrik ederim hayırlısı ile el birliği ile inşallah iktidarı muhalefeti ereğli ve vatan için birlik yaparlar

Yorum Ekle