SON DAKİKA

16.Tır yola çıktı

16.Tır yola çıktı 14 Şubat, 2023 15:35 Güncelleme: 14 Şubat, 2023 15:35 16.Tır yola çıktı

Kdz. Ereğli Belediyesi, depremden sonra bölgeye gönderdiği 15 yardım tırının ardından İskenderun bölgesinden gelen talepler üzerine 16. Yardım tırını bölgeye yolladı.

Başkan Halil Posbıyık, “Yarın bir tır daha yardım malzemesi göndermeyi planlıyoruz” dedi. Kdz. Ereğli halkı, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına verdiği destek sonrası bugün 16’ncı tır depremzedelere ulaştırılmak üzere İskenderun’a yola çıktı. Yardım kampanyasını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve gönüllülerle birlikte 16. tırı bölgeye uğurladı. Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Değerli hemşehrilerim, 16. Yardım tırımızı gönderiyoruz. Akbaba Gıda sahibi değerli dostumuz Ercan Kurt bize tırını tahsis etti. Allah ondan razı olsun. Bugüne kadar bize tır gönderen herkesten Allah razı olsun. Araç şoförümüz Tolga Uzunçakmak. Bu tırımızın içerisinde bölgeden gelen talebe göre değişik malzemelerimiz var. Ayrıca 2 bin tane de Okyanus firmasının ürettiği termal battaniye var. İskenderun’da bir köye gidiyor. Orada askerler bekliyorlar çünkü ihtiyaçları var. Görüşmeleri meclis üyemiz Gökhan Günay garnizonla yaptı ve teyitleşildi. Bu tırımız yola çıktıktan sonra yarında bir tır yardım göndermeyi planlıyoruz.”

Yorum Ekle