39.yılını kutladığımız turizm Türkiyede hiç bir zaman hakettiği yeri bulamamıştır. Oteller ,seyahat acenteleri , tur operatörleriyle kültür bakanlığının ortak çalışmalarıyla daha iyiye gidebiliriz. Ülkemizde bu mesleğe yıllarını vermiş çok değerli turizmci büyüklerimiz var kültür ve turizm bakanlığına yakışır şekilde yönetebilirler ülkemizi çok daha iyi temsil edebilirler . Turkiye hakettiği yere gelmeli dış pazarda yeterince tanıtım yapılmıyor, Vatanımızın Her Köşesi Turizm Cenneti .
Bu yıl Rusyada ki kriz iç pazarı etkiledi. Antalya da %45 gerileme devam etmektedir ,bununla beraber yerli müşteriye daha ucuzlar düşüncesi oluştu fakat otelciler öyle düşünmüyor özellikle Antalyada suya ve elektiriğe yapılan zamlar, içki vergilerindeki artışlar otelcileri de zora sokmaktadır. Bu da fiyatların düşmemesi hatta yükselmesi demektir .Ülke geneline baktığımızda İranlı turistler de artış dikkati çekiyor .
Baykan67tur bu yıl neler yaptı , neler yapacağız; Kasımda başlattığımız erken rezervasyonlar bitmek üzere artık sezona girildi her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklu ailelerimizin tercihi Antalya otelleri oldu 5*lı aqua parkı, zengin herşey dahil otellerin satışı %85 oldu, kalan kısımda Ege bölgesi tercih edildi, bir de bu yıl balayı çiftlerimizin ve orta yaş üstü ailelerimizin tercihi yurtdışı oldu klasik İtalya ,orta Avrupa , Benelüks & Paris ,Barselona ve Cruise turlarımız da geçen yıla oranla %40 artışlar görüldü.
Turizm denince akla direk tatil geliyor peki tüketici yeteri kadar biliçli mi ? geçen yıllara göre daha iyi diyebiliriz tatilci hem ucuz olsun hem kaliteli olsun istiyor en zoru sanırım bu kalite ve ucuzluk bir arada çok zor her bütçeye göre tatil bulabiliriz sonuçta herkesin tatil yapma ihtiyacı var ve biz im görevimiz hayal ettiğiniz tatili yaşatmak bu güne kadar kimseyi hayal kırıklığına uğratmadık .
Her yıl olduğu gibi bu yılda kültür turlarımız yoğun geçiyor batı Karadeniz turlarımızla başladık sezonumuza Eskişehir kültür turumuzu Kapadokya turumuz takip ediyor haziran da doğu Karadeniz turlarımız başlıyor ve tabi ramazan ister istemez duraklıyoruz ve bayram da ege turlarımızla devam edeceğiz eylülde GAP ve balkanlar turumuzu bekleyen misafirlerimizi turlarımızda görmek istiyoruz.
Zonguldak ve Ereğli de turizm ne durumda ? devlet büyüklerimizden yatırımlar bekliyoruz Ereğli daha sosyal olmalı çok eksiklerimiz var örneğin limanımız; yeni projeler bekliyoruz yakın çevre doğa alanlarımız turizme kazandırılmalı göz tepe, çeştepe mutlaka turizme kazandırılmalıdır. Kdz.Ereğli yalı caddesin den ibaret değildir .Belediye başkanımızdan güzel çalışmalar bekliyoruz .
Son olarak bilinçli tüketiciler oluşturmak hedefimiz tura nasıl giderseniz gidin mutlaka resmi olup olmadığını sorgulayın; verdiğiniz paranın karşılığı faturanızı isteyin bu sizin vatandaşlık görevinizdir.
Baykan 67 tour olarak sağlıklı ,huzurlu ve keyifli tatiller dileriz.