SON DAKİKA

Siyasetçi sorumluluğu

19 Haziran, 2016 10:19 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Gazetecilik yoğunluğundan çıkarak birkaç günlüğüne İstanbul’a gitmeme rağmen gelecek sayının konu çerçevesinde yer alan işleri  takip ederek düzenlemek çalışma ilkelerimizin vazgeçilmezidir.

Günün gündemini yaşarken  yayın planlaması da iş planı ve programımızı tamamlayan etkenlerdir.  Planlı ve düzenli çalışmaya uyum haber kaynaklarımızla doğru orantılı olmasına rağmen özellikle siyasetçilerin buna özen gösterebildiğini söyleyebilmek tartışılır. 

Ereğli’de günlük siyasette yer almak demek sadece demeç vermek, yazılı açıklama yapmak ya da basın toplantısıyla  gazetecilerin karşısına çıkmak demek de değildir. Siyasetçi-Gazeteci ilişkisinin yazılı olmayan ama haberciliğin kurallarına göre olması gerekenlerdeki aksaklık ve duyarsızlık özünde bize bir şey kaybettirmez. Sadece siyasetçinin siyaseten sorumluluk ve duyarlılığını ölçümlemedeki konumuyla özdeşir.

Genel siyasetin ilçemize yansımasındaki değerlendirme ve yaşadığımız yere yapılacak ya da yapılması öngörülen projelere ilişkin sorularımıza  yanıt vermek ya da yanıtlamaktan –mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun- sessiz kalmak, özür dahi dilememek sorumluluk taşıyan siyasetçiye asla yakışmaz. Söylemlerinde ve ilişkilerinde ne kadar gülümsese dahi  siyasi sorumluluğunun duyarsızlığını kapatamaz. Siyaset uzun soluklu olabilmektir. Ama Ereğli’de, “Uzun solukluluğu’’  günlük  alışıla gelmişlikle algılamak bumerang’ın geri dönüşü gibi olur. Geçmişte sorularımıza yaylalardan yanıt yetiştirirken acaba yaylada mı kaldı da yanıt veremedi düşünmek istemiyoruz. Bu serzenişimizde Kdz. Ereğli Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’a… !

 Geçtiğimiz haftalarda Gülüç Belediye başkanının kansorejen maddeler içerdiği iddiasıyla içme suyu borularını değiştirirken ifade ettiği açıklamaların üzerine yoğunlaşınca haber haberi peşinden getirdi.   Halk sağlığını direkt ilgilendiren bu konunun üzerine yoğunlaştımızda  olayla ilgili olanların net ve kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar yerine klasik iddiaları tekrarlamadan öteye geçilemedi.  Siyasetçinin iddiasını kamuoyuna yansıtmak bizim asli görevimiz. İddia edenin ise iddiasını kanıtlaması gerekirken yuvarlak sözlerle dolu açıklamaları saman aleviydi.   Bir dönemin yetkin ve etkin kişisinin  konuşmaktan kaçınması ise olayın bir başka boyutuydu.. Sonuçta günlük siyasette gündeme girilebilir ama içi boş olursa siyasi yetersizlik ve tutarsızlık olarak değerlendirilir. Günü birlik politikalar ilçeden beldeye, köylere ve mahallelere kadar yayılınca doğruyu bulmayı zorlaştıran da gazeteci değil siyasetçi olur.

Bu arada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu alelacele Zonguldak’a gelerek 50’ye yakın bugüne kadar yapılmış ve hizmete giren yada yapımı devam eden projelerin açılışı, hizmete girişi ve temellerini atıverdi. Ancak bir meslektaşımızın dikkatini çeken ve Valilik önünde ki göndere açılışlışlara ilişkin pankartın asılması bizimde dikkatimizi çekti. Yorum yapma gereğini duymuyoruz. Yorumunu okurlarımızla bırakıyoruz.

Ramazan günlerindeyiz. Meslek kuruluşları ve ST֒lerin  iftar  akşamları arasında Eğitim ve öğretimde mezuniyet günleri kep atma şovlarını izlerken  9 günlük bayram tatili ve  bunaltıcı yaz sıcaklarına hazırlanacağız. Sıcak ve sevecen günleri hep beraber paylaşmak umuduyla